Undersøgelse afslører chokerende detaljer: Sådan vil danskerne bruge deres Lotto-gevinst

Nyheder
Foto: Danske Spil
Foto: Danske Spil
Ikke mange er klar over, hvad danskerne rent faktisk ville bruge pengene på.

Mest læste i dag

Der er en masse danskere, der drømmer om at vinde den helt store gevinst i lotteriet, og tilbage i sommeren 2022 blev den drøm til virkelighed for en heldig dansker, der vandt svimlende 750 millioner kroner.

Der hvor drømmene afviger fra hinanden er, når det kommer til, hvad danskerne rent faktisk ville bruge pengene på, såfremt de vandt.

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget på vegne af Danske Spil, har afsløret netop dette.

Sådan skriver Avisen.

De fleste ville gøre dette

Knap så overraskende er det, at danskerne ville give nogle penge til familien - faktisk er det hele 9 ud af 10, der ville gøre dette.

Efter at have delt ud til familiemedlemmerne, ville omtrent 16 procent afdrage på noget gæld, mens omtrent 13 procent ville tage på en rejse derefter.

“Undersøgelserne viser tydeligt, at familie fylder mest i hovedet på danskerne, når de drømmer om at vinde store gevinster. Selv når vi snakker gevinster på et par millioner kroner, viser undersøgelsen, at rigtig mange er meget villige til at dele heldet og gevinsten. Når vi herinde taler med vinderne, fortæller de også, at de gerne vil rejse, udleve drømme med familien og forsøde tilværelsen”, lyder det fra adm.direktør i Danske Lotteri Spil, Malene Mølgaard.

Vennerne skal være heldige

Mens mere end 9 ud af 10 danskere ville dele med familien, så forholder det sig anderledes, når det kommer til partnere og venner.

Af undersøgelsen fremgår det, at omtrent 47 procent, altså under halvdelen, ville dele gevinsten med sin partner, men kun 18 procent ville dele med vennerne, såfremt heldet var ude.

Beholderne man jobbet?

I Lotto og Eurojackpot er der næsten ingen begrænsninger for, hvad der kan lade sig gøre, hvis man vinder den store gevinst.

For eksempel er det muligt at vinde hele 750 millioner kroner i Eurojackpot, og det betyder også, at man kan droppe arbejdet helt, hvis det er det, man ønsker.

Overraskende nok er det slet ikke alle, der ville stoppe på arbejde, hvis de vandt mere end 10 millioner kroner. Faktisk ville hele 68 procent fortsætte.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig