Undersøgelse viser: Her er de 9 mest almindelige Omikron-symptomer, vaccinerede rammes af

19/1/22 17:15

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Omikron-varianten fører mange symptomer med sig, men denne undersøgelse viser de 9 mest almindelige symptomer.

Omikron er den dominerende coronavariant i Danmark. Det samme er tilfældet i mange andre lande verden over.

Derfor er den smitsomme virusvariant også, hvad mange smittes med for tiden. Rigtig mange ønsker derfor at vide, hvilke symptomer, man særligt skal holde øje med som vaccineret.

Selvom resultaterne er peer-reviewed, har en undersøgelse af data fra ZOE Covid-appen en god indikator, skriver Mirror. De indsamler nemlig symptomerne, som bliver oplevet af personer, der er testet positive for virussen.

Data indsamlet fra applikationen har vist, at der er ni symptomer, der bliver ved med at dukke op. Professor Tim Spector, der er en af personerne bag projektet, fortalte at der har været 480 millioner indrapporteringer.

"De 480 millioner indrapporteringer, der er indsendt via appen, har vist, at efterhånden som virussen har udviklet, så har de symptomer, den forårsager, også," lød det fra Tim Spector.

"Tilbage i 2020 blev det hurtigt klart, at den originale version og Alpha-versionen af coronavirus forårsagede tre meget almindelige symptomer: hoste, feber og tab af lugtesansen - samt mindst 20 andre."

"Da Delta dukkede op, bemærkede vi et skift i de hyppigst rapporterede symptomer. Forkølelseslignende symptomer - herunder løbende næse, ondt i halsen og vedvarende nysen - blev mere almindelige sammen med hovedpine og hoste. Især hos personer, der havde været vaccineret."

Han tilføjede også, at der nu ses symptomer, der er meget mere som en almindelig forkølelse. Og at det er særligt er hos folk, der er blevet vaccineret.

"Den forårsager symptomer, der er meget mere som en almindelig forkølelse. Især hos folk, der er blevet vaccineret. Og færre generelle systemiske symptomer, såsom kvalme, muskelsmerter, diarré og hududslæt."

Dette betyder, at de ni mest almindelige symptomer blandt de vaccinerede ifølge de personer, der har tilføjet deres data til ZOE Covid-appen, er:

  1. Løbende næse

  2. Ondt i halsen

  3. Nysen

  4. Hovedpine

  5. Hoste

  6. Kvalme

  7. Muskelsmerter

  8. Diarré

  9. Udslæt

Dette er naturligvis ikke nødvendigvis de eneste ting, du skal holde øje med, men det er praktisk at vide, hvis du oplever, at du udvikler nogle af disse symptomer.