Undersøgelse viser: Jo dyrere brylluppet er, jo større risiko er der for skilsmisse

21/6/22 15:13

Naja Radik

Foto: Shutterstock
En undersøgelse viser, at jo flere penge par bruger på deres bryllupper, desto større er sandsynligheden for, at det ender i en skilsmisse.

Planlægning af et drømmebryllup kan være en dyr fornøjelse, men den gode nyhed er, at jo billigere brylluppet er, desto mere sandsynligt er det, at ægteskabet holder.

Brudemagasiner og diamantfirmaer fortsætter med, at gå ind for idéen om, at bryllupper skal være eventyrlige. 

Men forskere har nu konkluderet, at det modsatte er gavnligt for ægteskabets holdbarhed.

For at nå til den konklusion, undersøgte økonomi professorerne Andrew Francis-Tan og Hugo M Mialon 3.000 gifte mennesker og fandt ud af, at der er visse karakteristika, der øger sandsynligheden for skilsmisse. Det skriver The Independent.

Ifølge undersøgelsen er det beløb, som par bruger på en forlovelsesring og selve bryllupsceremonien, omvendt forbundet med ægteskabets varighed, ligesom den betydning der lægges på udseendet.

I forhold til forlovelsesringe, fandt forskerne, at jo flere penge der blev brugt, jo mere sandsynligt var det at de blev skilt, især når prisen på ringen var mere end 14.000 kroner. 

I undersøgelsen lyder det: 

“Specifikt i undersøgelsen, er det, at bruge mellem 14.000 og 28.000 kroner på en forlovelsesring, forbundet med 1,3 gange større risiko for en skilsmisse, sammenlignet med at bruge mellem 3.500 kroner og 14.000 kroner." 

Det samme gælder for prisen på bryllupsceremonien 

Ved bryllupsceremonier der koster mindre end 7.000 kroner er sandsynligheden for skilsmisse betydeligt mindre end ved bryllupper der koster mere end 140.000 kroner, hvilket øger sandsynligheden for skilsmisse med 1,6 gange. 

Professorerne fandt også, en anden egenskab der påvirker risikoen for skilsmisse, nemlig hvor vigtigt hinandens udseende var i beslutningen om, at gifte sig.

“Dem der nævnte, at deres partners udseende var vigtigt i beslutningen om at gifte sig, er signifikant forbundet med kortere varighed af ægteskabet,” sagde professor Mialon.

Heldigvis er det ikke alle udgifter, der er forbundet med bryllupper, der er negative. 

Selvom ringe og bryllupsceremonier kan påvirke ægteskabets varighed negativt, fandt forskerne ud af, at det at tage på bryllupsrejse er “signifikant forbundet med en lavere risiko for skilsmisse.” 

Så det lader til, at det er yderst gavnligt, at spare pengene på brylluppet og bruge pengene på en afslappende og dejlig bryllupsrejse i stedet.