Undersøgelse viser: Så mange danskere kan ikke betale deres regninger

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny undersøgelser viser, at mange danskere i høj grad er påvirket økonomisk af inflation og stigende renter.

Mest læste i dag

En ny undersøgelse, der er blevet foretaget af kreditstyringsvirksomheden Intrum, viser, at mange danskere er bekymrede for, hvordan de skal få økonomien til at løbe rundt.

Faktisk forventer omtrent hver fjerde dansker, at de bliver nødt til at undlade at betale regninger i de kommende 12 måneder, fordi de ikke har råd.

Til trods for, at de fleste danskere kom ud af coronapandemien med en forholdsvis velpolstret økonomi, har inflationen og de stigende renter medført, at der i mange danske hjem er opstået økonomiske bekymringer.

Undersøgelsen fra Intrum viser, at der er mange danskere, der kæmper med økonomien, og at næsten 4 ud af 10 (39%) siger, at inflationen på nuværende tidspunkt har stor betydning for deres økonomi.

"Efter en lang periode med nulrenter og velpolstrede opsparinger, er mange allerede nu mærket af prisstigningerne på el, brændstof og fødevarer. Det er en bekymrende tendens, der går i retning af, at situationen for mange forventes at blive endnu værre før den igen bliver bedre," siger Chefanalytiker i Intrum Skandinavien, Morten Trasti, og fortsætter:

"Inkassotallene er ikke urovækkende lige nu, men også disse tal tyder på at husholdningerne forbereder sig på en længere periode med et noget mindre økonomisk råderum, og vi forventer desværre, at der vil komme en stigning i inkassosager mod privatpersoner på længere sigt."

Den samme undersøgelse viser også, at 21 procent af danskeren forudser, at de indenfor de næste 12 måneder bliver nødt til at undlade at betale mindre vigtige regninger, da de ellers ikke vil have råd til at betale essentielle regninger.

Samtidig er der også 21 procent af danskerne, der siger, at det er mere sandsynligt end nogensinde før, at de kan ende med at misse en afbetaling på deres gæld.

Ikke nok med det, så viser undersøgelsen også, at der er 25 procent af danskerne, der indenfor de seneste seks måneder har været nødt til at låne penge for at kunne betale regninger.

22 procent af danskerne har desuden helt undladt at betale en regning til tiden indenfor de seneste 12 måneder.

Næsten halvdelen af dem (45%) har angivet, at grunden til, at de ikke fik betalt deres regning til tiden var, at de ikke havde pengene til at betale. I 2021 var andelen betydeligt mindre, da det her gjorde sig gældende for 34,5 procent.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig