Undgå ubehagelige overraskelser: Denne test bør alle kæledyrsejere kende

05/1/21 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu bliver det nemt at tjekke, om der er noget i vejen med dit kæledyr.
Det er aldrig sjovt at have lopper. Hverken for mennesker eller dyr. Hvis din kat eller hund klør  sig meget mere, end den plejer, så kan det desværre godt være et tegn på ubudne gæster i pelsen   Lopper er ikke altid til at få øje på - især ikke hvis ens kæledyr har en tæt pels. Men loppebid klør, og huden kan blive rød og irriteret, samt danne små knopper.   Hvis du vil undersøge dit kæledyr for lopper, er den bedste metode at kæmme pelsen med en tættekam omkring halsen, ved haleroden og i lysken. På denne måde vil du muligvis finde en masse sort smuds i pelsen, som selvfølgelig bare kan være jord... men det kan også være loppeekskrementer   Men hvordan kender du forskellen? Det kan du finde ud af ved hjælp af en simpel test.

Sådan tjekker du nemt

Det er Dyrenes Beskyttelse, der har delt testen i et Facebook-opslag.
Formålet er, at det skal være nemmere for kæledyrsejere i hele landet at tjekke, om deres dyr har loppe i pelsen, således der kan tages hånd om det, inden hunden eller katten bliver for generet.   Sådan gør du: 
  • Drys det sorte smuds ud på et stykke køkkenrulle
  • Dryp lidt vand på og tvær forsigtigt de sorte korn ud med fingeren
  • Hvis de laver små streger efter sig på papiret, er det loppeekskrementer. Loppeekskrementer består af fordøjet blod, og efterlader derfor en mørk streg efter sig
Viser det sig til, at dit kæledyr har ubudne gæster i pelsen, kan I behandle det med loppemiddel.