Undgik lovens lange arm i ti år: Men så forsøgte han at krydse grænsen til Danmark

31/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Manden blev taget i grænsekontrollen efter ti år på fri fod. Foto: Shutterstock
Torsdag fremstillede Østjyllands Politi en 44-årig polsk mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Det fortæller politiet selv i døgnrapporten. Han sigtes for, sammen med to medgerningsmænd, at have begået røveri i en lejlighed i Randers C, hvor en dengang 82-årig mandlig beboer blev skubbet ned af en trappe, da han tog mændene på fersk gerning under et indbrud.  Røveriet blev begået i oktober 2010. I forbindelse med politiets undersøgelser på stedet, blev der fundet DNA, som blev koblet til den 44-årige, som er polsk statsborger. Det lykkdes dog ikke at fat i ham dengang, da røveriet netop var begået.  Fælden klappede ved grænsen Det lykkdes altså den nu 44-årige polak at slippe for at stå til ansvar for sine forbrydelser i hele ti år. Det fik dog en brat ende onsdag aften i denne uge. Der begik manden nemlig den fejl, at han forsøgte at krydse grænsen til Danmark. Manden var nemlig registreret som efterlyst, og det fik den konsekvens, at han blev anholdt på stedet og efterfølgende sigtet for det ti år gamle røveri. 

Mest læste i dag

Torsdag fremstillede Østjyllands Politi en 44-årig polsk mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Det fortæller politiet selv i døgnrapporten.

Han sigtes for, sammen med to medgerningsmænd, at have begået røveri i en lejlighed i Randers C, hvor en dengang 82-årig mandlig beboer blev skubbet ned af en trappe, da han tog mændene på fersk gerning under et indbrud. 

Røveriet blev begået i oktober 2010. I forbindelse med politiets undersøgelser på stedet, blev der fundet DNA, som blev koblet til den 44-årige, som er polsk statsborger. Det lykkdes dog ikke at fat i ham dengang, da røveriet netop var begået. 

Fælden klappede ved grænsen

Det lykkdes altså den nu 44-årige polak at slippe for at stå til ansvar for sine forbrydelser i hele ti år. Det fik dog en brat ende onsdag aften i denne uge. Der begik manden nemlig den fejl, at han forsøgte at krydse grænsen til Danmark. Manden var nemlig registreret som efterlyst, og det fik den konsekvens, at han blev anholdt på stedet og efterfølgende sigtet for det ti år gamle røveri. 

Anbefalet til dig