Erklærer undtagelsestilstand: Alle elever sendt hjem

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Al undervisning er blevet aflyst torsdag eftermiddag, og politiet er rykket frem.

Lige nu læser andre også

Herlev Gymnasium har midlertidigt aflyst undervisningen som følge af en demonstration med potentiale til koranafbrænding.

Det skriver Berlingske.

Rektor Mads Strarup informerede elever og medarbejdere om beslutningen, der blev truffet af forsigtighedsprincippet, inden yderligere oplysninger var tilgængelige.

Politiet havde tidligere advaret om, at demonstrationen sandsynligvis ville have islamkritisk indhold og omfattede planer om koranafbrænding. Af frygt for uforudsete hændelser blev et undervisningsmodul og et frivilligt fællesarrangement aflyst.

Mads Strarup udtalte, at gymnasiet havde en positiv dialog med elever og lærere om situationen og planlægger at fortsætte dialogen i de kommende dage, hvis det er nødvendigt.

Demonstrationen og de potentielle trusler blev nøje overvåget af skolens ledelse, der traf beslutningen om at lukke gymnasiet kl. 13:25 for at sikre sikkerheden for elever og medarbejdere.

Herlev Gymnasium befinder sig nu i en venteposition, indtil yderligere oplysninger og foranstaltninger er tilgængelige.

"Ud fra et forsigtighedsprincip traf vi beslutning om at aflyse et modul samt et frivilligt fællesarrangement. Vi havde en god dialog med elever og lærere om hændelsen," udtalte rektor Mads Strarup.

Undervisningen forventes at vende tilbage til vanlig vis, når situationen er klarlagt.

Opdateres...

Anbefalet til dig