Ung dansker har vild samling: 1,3 millioner kroner værd

18/5/21 11:46

Christian Granhøj Skouboe

Kasper fra København er indehaver af en vild samling. Foto: DBA Guide
Det startede i skolegården, men nu er det blevet til en hobby, der er rigtigt mange penge værd.

Du kender med sikkerhed Pikachu, men kender du også de 897 andre Pokémons, der er kommet til, siden du begyndte at samle på dem i skolegården? Kasper fra København har hjemmet fyldt med både Pokémon og de meget værdifulde Booster bokse.

Hvis du er ægte Pokémonfan, rækker dit kendskab til Pokémon også udover blot at kende til Pikachu. Bulbasaur, Snorlax, Jigglypuff og Alakazam, der er fra første generation af Pokémon fra 1996, kender du sikkert også som en vaskeægte fan. Sidenhen er der kommet syv generationer til, og hele karakterkollektionen er nu på 898 Pokémon. Det skriver DBA Guide.

En af de største trends indenfor samlingens verden lige nu er Pokémon.

Den bølge ridder 27-årige Kasper Pihl Bába fra København på. Hans samling består både Pokémonkort og uåbnede Booster Bokse. Samlingen havde sin spæde begyndelse på asfalten i skolegården, hvor han byttede sig til de flotteste og sejeste Pokémonkort. Måske du har gjort det samme? Kaspers samling fylder bare ”lidt mere”, end den mappe med Pokémonkort du har liggende på loftet. Hans samling fylder hele hans hjem.

Ekstremt dyr hobby

Pokémonkort og Pokémon Booster bokse er nogle yderst dyre samlerobjekter. De stiger i værdi, og folk er villige til at give rigtig mange penge for tingene. Især de mere sjældne Booster bokse, der hver indeholder 36 pakker kort, er værdifulde.

Kasper er særligt vild med dette kort. Det kan du læse mere om længere ned i artiklen. Foto: DBA Guide

Kasper er særligt vild med dette kort. Det kan du læse mere om længere ned i artiklen. Foto: DBA Guide

Kaspers samling af Booster bokse er i dag udelukkende bestående af forseglede bokse, som kun øger værdien på dem. Prisen på de forseglede bokse er så høj, at de går på auktioner, der livestreames, og hvor flere hundrede følger med, når samlere byder på bokse. 

For nyligt har Kasper selv deltaget ved en liveauktion, hvor en EX Holon Phantoms Booster boks blev budt på af inkarnerede Pokémonfans. Det var Kasper, der løb med højeste bud på auktionen:

"Vi vandt auktionen. Den endte på 152.000 kr. Det var sindssygt fedt," fortæller Kasper til DBA Guide.

Med den nye Booster boks i samlingen er det måske ikke så underligt, at hele Kaspers samling af Pokémon er vurderet til 1,3 mio kr.

Kaspers favoritkort

Kaspers yndlings Pokémonkort er Psyduck, som ligesom Pikachu og Charizard er fra første generation af Pokémon. Kaspers yndlingskort med Psyduck er dog en mere speciel udgave, end den du kender. På Kaspers Psyduck-kort er den velkendte gule ands positur ændret, så den ligner et kendt maleri. Baggrunden er også ændret.

Kortet er designet, så det forestiller det klassiske maleri The Scream af Edvard Munch.

"Jeg synes, det er et megafedt kort. Farverne er fede, og så er det bare fedt, det er baseret på skriget," siger Kasper til DBA Guide.

Interessen blev gentændt efter flere års Pokémon-pause

Den samling, Kasper i dag har, er ikke kommet ud af det blå, den har han bygget op over mange år. Som de fleste andre begyndte Kaspers interesse for Pokémonkort i skolegården. Han begav sig ud på asfalten med sin mappe fyldt med kort under armen klar til at gøre sig en god byttehandel. Mappen var velorganiseret med kortene i lommer. Præcis som alle de andre drenge og piger, der også var klar til at lave en god byttehandel.

Kasper byttede med de andre, men var lidt mere tilbageholden med, hvad han byttede til. Kun hvis det, han fik i byttehandlen, var et pænt kort, ville han bytte.

Interessen for Pokémon havde en pause, da Kasper gik i gymnasiet. Da han en dag fandt den gamle mappe med Pokémonkort frem, genvandt han glæden ved kortene:

"Jeg blev fanget af det igen på en eller anden måde. Da jeg så hullerne i mappen, hvor der manglede kort, var der noget i mig, der ikke kunne tåle det. Derfor gik jeg ud og købte de kort, der manglede," fortæller Kasper til DBA Guide.

Derfor begyndte samlingen igen at få taget i Kasper, som i dag ikke kun har kort i samlingen, men også en masse Booster bokse.

Kasper: Mine venner synes, jeg er tosset

Kaspers kone er også gået ind i samlingen og har også lavet sin første investering i en Booster boks. Boksen, som Kaspers kone købte, kostede hele 15.000 kr. Så det må altså siges at være en kone, der virkelig bakker op og går op i sin mands interesse.

"Min kone er meget, meget sød, og så støtter og hjælper hun mig," fortæller Kasper til DBA Guide.

Passionen er gået hen og blevet en fælles interesse. Faktisk bliver de kaldt Hr. og Fru Pokémon af deres venner.

Det er ikke kun Kaspers kone, der støtter ham. Også hans venner og familie bakker op – også selvom de mener, det er lige lovligt mange penge, Kasper lægger i sin hobby.

"Selvfølgelig synes de, jeg er lidt tosset," siger Kasper om sin families holdning til samlingen.