Ung fyr får medhold: Vinder over togkontrollør

Foto: Shutterstock
En kvik løbehjulsejer modtog i August en bøde på 100 kroner for at medbringe sit løbehjul. Han var dog snedig og nu frafalder bøden.

Mest læste i dag

I København er det danske metro-net tidligere blivet beskyldt for at deres kontrollører overpatruljere toge, s-toge og metroer. Beskyldningen gik dengang på at det blev brugt som en guldmine at indkasserer bøder fra folk, der har misforstået rejsereglerne. 

Tog reglerne bogstaveligt.

Det sker dog af og til, at den lille mand står med en sejr over de mange kontrøllere. De er ellers mandsopdækkede af de mange jurister fra klagecenteret hos Metro Service. 

Da en ung mand i august steg på metroen havde han med sig sit sammenklappelige løbehjul, som han dog havde valgt ikke at klappe sammen.

Det skriver Ekstra Bladet i dag. 

Den snedige unge mand havde læst grundigt på rejsereglerne inden han steg på metroen. I reglerne stod der, at hvis man medbringer løbehjul, der ikke kan klappes sammen, svarer det til at tage en cykel med i den offentlige transport. 

Det som reglen betød var, at man skulle købe en cykel-billet, hvis man medbragte løbehjul, der var slået ud. Derfor fik den unge mand en bøde på 100 kroner. 

En stor sejr for den lille mand

Efter at have modtaget bøden, henviste den unge mand til, at hans løbehjul sagtens kunne klappes sammen. Dermed fulgte han reglerne fordi der ifølge dem udelukkende skulle købes billet til løbehjul, der ikke kunne klarppes sammen. 

Den unge man valgte at klage over bøden til Ankenævnet for Bus, Tog og Metro - og han vandt!

Reglerne er ændret

Da nævnet havde undersøgt sagen, kom de frem til, at den unge mand havde ret. De begrundede deres afgørelse med, at det ’fremgik, at kun hvis løbehjulet ikke kunne klappes sammen, ville det skulle sidestilles med transport af en cykel i metroen. Det fremgik ikke, at løbehjulet skulle være sammenklappet under transporten.’

Afgørelsen medfører at Metroselskabet I/S ved Metro Service A/S skal frafalde kontrolafgiften på de 100 kr og derudover betale 10.000 kroner i sagsomkostninger for Ankenævnets behandling

Siden den sommerdag i August, hvor den unge mand modtog bøden, er reglerne blevet præciseret. Nu fremgår det at løbehjul for at kunne anses som gratis bagage - og ikke en cykel - skal være klappede sammen.

Anbefalet til dig