Ung kvinde troede hudforandringer var blå mærker: Det viste sig at være langt mere alvorligt

09/5/22 05:24

Ida Hansson

Foto: TikTok/@helainahillyard
20-årige Helaina Hillyard lagde først mærke til de fregnelignende pletter, der dukkede op på hendes krop i 2021, og troede at de var blå mærker.

Helaina blev lamslået, da hun opdagede at de uskyldigt udseende "prikker" på huden viste sig at være et tegn på blodkræft.

Foto: TikTok/@helainahillyard

Foto: TikTok/@helainahillyard

Helaina fra Iowa, USA, bemærkede første gang de fregnelignende pletter på sin krop i november 2021. Inden for et par timer voksede pletterne i størrelse og spredte sig over hendes krop og dækkede hendes arme og ben.

Den atletiske studerende antog, at de var blå mærker fra sporten, men besluttede at tage på hospitalet for at blive tjekket.

Til hendes store overraskelse blev hun sendt på skadestuen, hvor test viste, at hendes blodniveauer var ekstremt lave.

Lægen forklarede, at prikkerne på hendes hud var petekkier - pletter, der opstår som følge af indre blødninger. Det skriver Mirror.

Hun blev derefter overført til et andet hospital, hvor hun så en onkolog og fik den nedslående nyhed, at hun havde B-celle akut lymfatisk leukæmi - blodkræft.

Utroligt nok var de eneste tegn på hendes sygdom de mærkelige prikker. Ellers var hun en sund og rask pige.

"Jeg kunne næsten være død, hvis jeg ventede et par timer mere med at gå til lægen. Lægen på skadestuen sagde, at jeg var ekstremt heldig, at jeg ikke havde spillet basketball [siden den dag], fordi jeg nemt kunne have fået en hjerneblødning eller indre blødninger," fortæller Helaina.

Helaina startede straks behandling med blodtransfusioner og kemoterapi – som hun i øjeblikket får hver 10. dag. Hun har sat sine studier i bero, og siger at hun i øjeblikket fokuserer på at tage tingene en dag ad gangen.

"Jeg fik mange forskellige reaktioner. Jeg skræmte utilsigtet nogle mennesker - og gjorde nogle bekymrede for, at deres pletter kunne være kræft, og de kontaktede mig med spørgsmål. Men jeg modtog også så mange gode støttende beskeder, og jeg kunne ikke være mere taknemmelig," siger hun.