Ung mand havde ondt i halsen: Fik nedslående diagnose

16/05/2022

Ida Hansson

Foto: TikTok/@saintkyle13
Kyle Dallape's symptomer blev bare værre-og værre. Vægttab, mundtørhed og hævede lymfeknuder, samt en tilbagevendende bakteriel infektion.

Mest læste i dag

Men efter yderligere test i juni 2018 blev han diagnosticeret med HIV, som gjorde ham fuldstændig knust. "Min største frygt var blevet virkelighed," sagde Kyle og fortsatte:

"Mine forældre, venner og nu forlovede bidrog alle til at hjælpe mig med at starte behandling og indse, at mit liv ikke var forbi. Jeg startede Biktarvy, en pille til behandling af hiv en gang om dagen, [en måned senere].

I et forsøg på at sprede opmærksomhed og bryde stigmatiseringen omkring HIV besluttede han at dele sin prøvelse på TikTok. Det skriver Mirror.

I et klip, som er blevet vist mere end en million gange og over fået 163.000 likes, genskaber Kyle sit møde med lægen, der diagnosticerede ham med halsbetændelse og ordinerede ham antibiotika til at hjælpe med at behandle infektionen.

Kyle forklarer, at han tabte 30 kilo og næsten ikke kunne gå, før han fik lavet yderligere test for at finde ud af, hvad der var galt.

Foto: TikTok/@saintkyle13

"Bliv testet regelmæssigt og spørg dine partnere, hvad deres status er! Viden er magt," skriver Kyle i et sidste klip er ordet "HIV" skrevet i midten af ​​skærmen.

Brugere gik amok i kommentarfeltet for at dele deres egne erfaringer, efter at være blevet diagnosticeret med virussen.

"Dette skete for mig, men nu er jeg sund og rask," kommenterede en person.

"HIV er ikke, hvad det plejede at være, da moderne medicin er nået så langt - men samfundet har et godt stykke vej for at indhente det. Jeg håber, at jeg ved at sætte ansigt på dette, kan vise, hvor håndterbar denne sygdom kan være, og at de, der er positive, kan leve et langt og sundt liv med behandling. Det er på tide, at stigmatiseringen ophører," skrev Kyle i en afsluttende kommentar.

Anbefalet til dig