Unikt køretøj til salg: Skolebussen fra amerikanske film kan blive din

26/5/20 12:14

Christian Granhøj Skouboe

Bo med sin amerikanske drøm. Foto: DBA Guide
Den er som taget ud af en amerikansk film. Selvom den ikke har rullet rundt på et film-set, har den lidt af en historie med i bagagen. Denne unikke skolebus har nemlig transporteret skolebørn og amerikanske fangere. Nu kan den blive din.

Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt… Selvom DBAs dyreste skolebus har 40 år på bagen, drejer hjulene fortsat uden problemer. Det skriver DBA Guide.

41-årige Bo Arleth fra Brøndby, der sælger den ikoniske amerikanerbus, har nemlig passet godt på den. For den står uden så meget som en enkelte bule, rids eller skræmme.

Det koster bussen

Bos amerikanske drøm kan blive din for den nette sum af 250.000 kroner. Du tænker måske, at det er lige i overkanten. Men slå koldt vand i blodet.

Den gule amerikaner bus er nemlig ikke en helt almindelig bus. Bos bus fungerer som en tidsmaskine, der tager dig direkte tilbage til de amerikanske 80’ere. Derudover har bussen været brugt af amerikanske soldater.

Har du ikke 250.000 kroner, kan bussen måske alligevel blive din. For Bo er villig til at bytte. Men ikke med hvad som helst: "Jeg vil eventuelt gerne bytte med Rolex, Hublot, Mustang, Camaro eller speedbåd/powerboat," forklarer Bo.

Bussen har både kørt med skolebørn og straffefanger. Foto: DBA Guide

Bussen har både kørt med skolebørn og straffefanger. Foto: DBA Guide

 

Træder ind i tidslomme

Den ikoniske skolebus er af mærket International og er produceret af Blue Bird. Det er den originale, rigtige model, som den har set ud i årtier, fortæller Bo.

"Det er som at træde 30-40 år tilbage i tiden at køre i sådan en her. Alle skilte, knapper og andre dippedutter er nemlig originale. Bussen er, som da den trillede ud fra fabrikken," siger Bo til DBA Guide.

Fra skolebus til fangetransporter

Den famøse skolebus har lidt af en historie. Foruden at have transporteret skolebørn, har den også fungeret som fangetransport for den amerikanske marine.

"På de her legendariske, brune lædersæder har der siddet soldater på lange rækker," fortæller Bo til DBA Guide. Mens bussen har været i Bos varetægt, har den været benyttet til galla- og studenterkørsel. Bussen har altså mange anvendelsesmuligheder.

En bus med indbyggede solbriller

Solens skarpe stråler blænder dig, mens du triller ned ad landevejen, men du har desværre glemt solbrillerne hjemme på køkkenbordet. Det er en problemstilling, du aldrig vil opleve i DBAs dyreste bus. Bussen har nemlig indbygget en udfoldelig solskærm, der fungerer præcis som en par solbriller.

Er der derimod overskyet, glemmer du det straks, når du placerer dig bag rette på bussen. Det øverste stykke i forruden er nemlig blåtonet, hvorfor himlen altid synes blå.