USA åbner op for online sportsbetting – det skal du vide

02/08/2018

Helge Rahbek

Foto: Shutterstock.com
Nu er det ikke længere kun Nevada, og Las Vegas, der kan tilbyde sportsbetting til det amerikanske folk. D. 14. maj 2018 vurderede The U.S. Supreme Court, at 1992-loven om, at sportsbetting ikke kunne tillades, skulle ugyldiggøres. Dermed fik New Jersey succes med deres langvarige arbejde for at legalisere sportsbetting i USA, og dermed er der åbnet for, at staterne kan udbyde spil på sport.

Mest læste i dag

Du kender allerede til liberaliserede spillemarkeder herhjemmefra, hvor Danske Spil i 2012 mistede monopolet på blandt andet betting og casino. Det har gjort, at du nu kan indløse en Bethard bonuskode og prøve mange andre bookmakere end lige Danske Spil.

Staterne må selv afgøre det

At sportsbetting ikke længere er forbudt, betyder ikke, at sportsbetting nu er lovligt på tværs af alle de amerikanske stater. Staterne skal nemlig selv tage stilling til, om de ønsker at tillade sportsbetting. Delaware var de første til at slå til i kølvandet på domsafgørelsen, og siden har New Jersey, Pennsylvania, West Virginia, Mississippi og Rhode Island også fulgt trop. I New York er det delvist tilladt. Flere stater er, i skrivende stund, i gang med at tegne rammerne for, hvad de vil tillade.

$150 milliarder illegal sportsbetting i USA årligt

The American Gaming Association har estimeret, at der er et $150 milliarder illegalt årligt marked for sportsbetting i USA, og det er selvfølgelig et problem, man vil forsøge at komme til livs. Får staterne beskattet området ordentligt, er der en solid gevinst at hente, men det må heller ikke blive så voldsomt, at det illegale marked fremstår attraktivt.

20-30 stater kommer med inden for 5 til 10 år

Jennifer Roberts, som er direktør for International Center for Gaming Regulation, estimerer, at 20-30 stater vil hoppe med på sportsbetting-bølgen i løbet af de kommende 5 til 10 år. Hun vurderer, at tilslutningen ikke sker øjeblikket, fordi staterne lige skal finde ud af, hvordan de vil gribe situationen an (og eventuelt lurepasse lidt på hinanden).

Vice President for Sportradar Group, Jake Williams, er mere optimistisk: Han regner med, at fire til otte stater allerede giver grønt lys fra starten af NFL-sæsonen 2019. Og han estimerer endvidere, at man vil se i omegnen af 24 stater på listen ved udgangen af 2019.

Modstand fra de store forbund

Det var ikke med de store sportsforbunds gode vilje, at loven fra 1992 blev omstødt. Således var både NBA, NFL, NHL og MLB fortalere for, at det fortsat skulle være ulovligt for staterne at udbyde sportsbetting. Standpunktet skyldtes angiveligt en frygt for, at en lovliggørelse potentielt ville skade sportens integritet.

NBA laver nu bettingsamarbejder

Nu, hvor 14. maj er kommet lidt på afstand, er det som om, at forbundene er begyndt at bløde op. Således så man for nyligt basketball-organisationen NBA lave sit tredje store bettingsamarbejde om udlevering af officielle data til en bookmaker.

Det er kun forventeligt, at forbundene i fremtiden vil imødekomme muligheden for at indgå samarbejder med bookmakerne. For i takt med at flere og flere stater hopper med på sportsbetting-toget, er der flere og flere dollarsedler at hente.

Anbefalet til dig