USA håber, at Zelensky vil forhandle med Putin

07/11/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En rapport hævder, at USA håber at skubbe præsident Zelensky til at afslutte sit forbud mod forhandlinger med Putins Rusland.

Mest læste i dag

Zelensky har været standhaftig i sin modstand mod forhandlinger med Rusland og insisteret på, at Putins angribere skal fjernes fra Ukraines territorium.

Han har tilbudt lidt eller intet kompromis med denne holdning, og USA siger, at bevægelsen kun er for at sikre, at Ukraine fortsat bliver støttet af Vesten.

Tidligere på ugen annoncerede USA omkring 400 millioner dollars i yderligere sikkerhedshjælp til deres allierede i Europa og har forpligtet sig til 18,9 milliarder dollars samlet set. Det skriver Mirror.

Putins invasion har haft dybtgående konsekvenser for livet i Ukraine.

Mindst 7.536.433 urkainske flygtninge er blevet registreret uden for deres hjemland siden så sent som i september i år. Civile tab nærmer sig også de 10.000.

Der er alvorlige problemer, der opstår uden for landet som et direkte resultat, og dette kan påvirke vestlige bagmænds position, da deres befolkninger står over for en række kampe.

Ukraine er stærkt afhængig af bistand fra USA, men fraktioner inden for det republikanske parti truer med at modsætte sig penge- og våbenpakker i Kongressen efter midtvejsvalget.

Sanktioner over for Rusland betyder, at gaspriserne er steget forud for, hvad der kunne blive en meget vanskelig vinter for mange i Vesteuropa, hvis lande har vendt sig væk fra en stor del af deres russiske forsyninger.

Der er også den truende bekymring over brugen af ​​atomvåben.

Præsident Joe Biden har sammenlignet den nuværende situation med den største trussel siden Cubakrisen i 1962, og rapporter siger, at USA er bekymret over noget af 'sabelraslen' fra Putins Rusland.

"Vi er blevet mere og mere bekymrede over potentialet, efterhånden som disse måneder er gået," sagde John Kirby, talsmand for det Hvide Hus.

En anden faktor, der øger frygten for brugen af ​​atomvåben, er Ruslands nylige annektering af de fire regioner Zaporizhia, Kherson, Donetsk og Luhansk, som i øjeblikket kæmpes om i krigen.

Russisk doktrin indikerer, at et angreb på, hvad de opfatter som deres eget land, ville retfærdiggøre brugen af ​​et atomapparat, på trods af den åbenlyse brug af falske folkeafstemninger i regionerne.

Anbefalet til dig