USA: Russisk angrebskonvoj er gået i stå

01/3/22 17:30

Per Broch

Foto: Shutterstock (Billedet er ikke fra den omtalte konvoj.)
Den mange kilometer lang konvoj, der er på vej til Kyiv er ifølge amerikanske efterretninger gået helt i stå.

Militærkonvojen, som er 60 km lang, er ifølge amerikanske efterretninger gået helt i stå.

Det skyldes efter sigende forsyningsproblemer. Det gælder bl.a. mad til flere enheder. Det fortæller en amerikansk forsvarsofficer ifølge Reuters og The Guardian. 

Mangel på mad og brændstof sammen med de mange historier om, at soldaterne ikke vidste, de skulle angribe Ukraine, skulle ligeledes have gjort et indtog i soldaternes vilje til kamp.

"Vi har set på jorden, hvor enheder overgiver sig - nogle gange uden kamp. Mange af deres soldater er stadig værnepligtige og har aldrig været i kamp før, hvor af vi tror, at nogle af dem slet ikke vidste, at de skulle i kamp," siger den amerikanske forsvarsofficer.  

Ifølge efterretningerne skulle konvojen angiveligt ikke have flyttet sig meget siden i går.

Nyheden kommer efter Rusland intensiverer sine bombninger i Ukraine. Senest har de russiske styrker ramt et 385 meter højt tv-tårn i Kiev.

Ydermere har der været meldinger om, at de russiske styrker ikke har været tilbageholdende med antallet af missilangreb, der er blevet udført mod Ukraine.

Nyhedsbureauet Reuters skriver nemlig, at en højtstående embedsmand i USA tirsdag har meldt ud, at Rusland har affyret mere end 400 missilangreb mod Ukraine.