USA svarer igen: USA og Sydkorea affyrer 4 missiler som svar på Nordkorea, men en fejlede

05/10/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Raketterne blev drevet mod Det Japanske Hav, da spændingerne fortsætter med at eskalere, og heldigvis resulterede det defekte våben ikke i nogen ofre

Mest læste i dag

USA og Sydkorea har affyret fire jord-til-jord-missiler mod Det Japanske Hav, mens spændingerne med Nordkorea fortsætter med at stige.

Et af de fire missiler svigtede dog kort efter affyringen, men heldigvis var der ingen tilskadekomne.

Affyringen af ​​raketterne kom næsten 24 timer efter Kim Jong-uns affyring af et missil over Japan.

Det missil landede i Stillehavet, men først efter at en bekymret japansk regering beordrede borgere til at søge ly under jorden eller i bygninger i frygt for et angreb på fastlandet.

Det var første gang, Nordkorea affyrede et missil over Japan i fem år. Det skriver Daily Star.

De missiler, som USA og Sydkorea testede, er kendt for at være i stand til at flyve 322 kilometer.

De udgjorde en del af et andet svar på Nordkoreas aggression, hvor USA og Sydkorea også udførte en præcisionsbombeøvelse tirsdag (4. oktober).

Det involverede et sydkoreansk F-15K jagerfly, der affyrede to to luft-til-overflade ammunition mod et virtuelt mål i en skydebane vest for den koreanske halvø.

Sådanne aktioner repræsenterer en betydelig fremgang i den typiske amerikanske og sydkoreanske reaktion på en nordkoreansk missiltest, som normalt er begrænset til udførelse af militærøvelser.

John Kirby, det nationale sikkerhedsråds koordinator for strategisk kommunikation fortalte CNN's Pamela Brown på The Situation Room med Wolf Blitzer:

"Det er ikke første gang, vi har gjort dette som svar på provokationer fra nord for at sikre, at vi kan demonstrere vores egne kapaciteter Vi ønsker at se en 'afatomning' af den koreanske halvø. (Kim Jong-un) har ikke vist en tilbøjelighed til at bevæge sig i den retning, helt ærligt, han bevæger sig i den modsatte retning ved at fortsætte med at udføre disse missiltest, som er overtrædelser af sikkerhedsrådets resolutioner."

Anbefalet til dig