Usædvanlig vejrmelding: Pas på - det regner med leguaner

22/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

De grønne leguaner sover i trækronerne, men har svært ved at holde fast, når vejret er koldt. Foto: Shutterstock
I den amerikanske stat Florida er indbyggerne ramt af en meget usædvanlig slags nedbør.

Mest læste i dag

National Weather Service - som i en vis udstrækning er den amerikanske pendant til DMI - advarer i disse dage borgerne i millionbyen Miami om, at de skal passe på, når de bevæger sig rundt under trækronerne. Her risikerer man nemlig at få en grøn leguan i hovedet. 

Årsagen er, at dyrene sover i trækornerne, men i disse dage er der særligt koldt om natten og morgenen, derfor risiskerer leguanerne at falde ned, ligesom andre krybdyr er de nemlig koldblodede og har svært ved at bevæge sig, når temperaturen falder og det bliver koldt. 

Dyrenes fald er både problematisk for dem, da de kan blive skadet, men borgerne skal også være opmærksomme, da leguaner kan blive op til halvanden meter lange og veje omkring ni kilo. Det er altså ikke nødvendgvis ufarligt, hvis man får en døsig iguan i nakken. I disse dage er temperaturen i ellers solfyldte og tropiske Florida faldet til under fem grader, derfor mener National Weather Services afdeling i Miami, at der vil opstå problemer med iguanerne. Det skriver myndigheden på sin profil på Twitter. 

Anbefalet til dig