Uventet episode i Netto ændrede alt for Josefine: "Hvor var det pinligt"

Hun vil ikke være pinlig over det længere.

Mest læste i dag

I de danske dagligvarebutikker sker der af og til ting, som ingen kunne have forudset.

Det kan enten være gode episoder, der sætter et smil på læberne, men det kan også omhandle mere voldsomme eller pinlige episoder.

Det er ikke nogen hemmelighed, at menstruation er et tabubelagt for mange, og netop derfor tager dokumentarserien "Cyklusrevolutionen" et dybtgående kig på de udfordringer og skamfølelser, mange kvinder står overfor i forbindelse med deres menstruation.

I seriens andet afsnit bliver der dykket ned i Josefine Storks personlige kamp med menstruationsskammen, og her står en episode i Netto skarpt i hendes hukommelse.

Det skriver ALT.

Josefine oplevelse i Netto, hvor en fremmed kvinde diskret gjorde hende opmærksom på, at hun havde blødt igennem sine bukser, blev et vendepunkt for hende:

"Hvor var det pinligt. Det var bare den følelse, der sad i mig", forklarer hun og sætter streg under, at det ikke bør være sådan. Hun vil nemlig ikke være pinligt berørt over situationer som den i Netto.

Ifølge Emma Libner (journalist og kvinden bag underlivsuniverset Kh Underlivet, red.), som Josefine tager kontakt til i serien, skyldes skammen, at man som udgangspunkt ikke 'kender til' sit menstruationsblod.

Emma Libner råder derfor Josefine til at hælde det ud i vasken for at se, hvad det egentlig er - nemlig bare blod:

”Min tese er, at fordi vi ikke er vant til at se vores eget blod på andre måder, end at det bliver til affald i en tampon eller et bind, så forstærker det følelsen af det abjekte, som kan tippe over i en følelse af skam, pinlighed, forkerthed. Men fordi menstruation er et sundhedstegn og så meget mere end ”affald”, så er det netop vigtigt, at vi kommer helt tæt på.”

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig