Væk fra buffeten: Video viser hvor hurtigt coronavirus spredes i en buffet

Nyheder
Danskerne er vilde med buffet, og den er snart tilbage, men hvor hurtigt spredes coronavirus egenligt i en buffet. Foto: Shutterstock.
Buffeterne er på vej til at åbne igen i Danmark, og hvis du har savnet kantinen og at kunne vælge din frokost eller aftensmad ud fra et stort udvalg af forskellige retter, så er det måske værd at kigge med her, hvor en japansk video viser, hvor hurtigt COVID-19 faktisk kan spredes i en buffet.

Mest læste i dag

En ny japansk video der viser, hvor hurtigt COVID-19 kan sprede sig på en buffet er gået viral, og er lige nu set næsten syv millioner gange.

Hvordan bliver fremtidens buffet?

Lige nu er man ved at finde ud af, hvordan man i fremtiden kan spise af en buffet.

I Japan er befolkningen også vilde med buffet, og derfor har NHK som er Japans offentlige radio- og tv-selskab, i samarbejde med eksperter af infektionssygdomme, for nylig foretaget et eksperiment for at demonstrere, hvor hurtigt COVID-19 og andre vira kan sprede sig ved en buffet på en restaurant.

NHK udsendte herefter en video af eksperimentet, der sidenhen er gået viral. Det skriver Forbes.com.

Genskabte buffet

I eksperimentet genskabte forskerne et buffescenario, der er almindeligt i rejse- og restaurationsbranchen.

De fik ti deltagere til at servere sig selv fra en buffet, der på vanlig buffetvis indeholdt forskellige varme og kolde retter samt drikkevarer.

Fik maling på hænderne

Inden deltagerne kunne forsyne sig med maden, fik en af deltagerne usynlig fluorescerende maling, som kun bliver synlig under sort lys på hænderne.

Malingen blev kun påført på én persons håndflade, og denne person repræsenterede så en "inficeret" person, der havde hostet i hånden, og malingen repræsenterede virussen.

30 minutters buffet

Alle deltagere fik lov til at bruge buffeten frit i 30 minutter.


Bagefter blev rummet mørklagt og sat under ultraviolet lys. Her kunne man så observere, at spor af den glødende maling havde spredt sig blandt deltagerne, på bordet og andre steder, selvom kun en deltager havde haft det på hænderne.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig