Vandt 315 millioner kroner i Lotto: Reddede fuglepark med enorm pengegave

Af: Thea Andersen

|

01/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I denne uge når førstepræmiepuljen i Eurojackpot helt op på 746 millioner kroner. Med så mange penge kan man ikke bare forandre hverdagen markant for sig selv, men også for andre. Den mulighed har en tidligere vinder udnyttet til at redde en lukningstruet fuglepark.

Mest læste i dag

Præmiesummen i Eurojackpot kan blive ufattelig stor.

Denne tirsdag rammer førstepræmiepuljen den næsten uvirkelige sum af 746 millioner kroner.

Hvis man løber med førstepræmien helt alene, kan det næsten være svært, hvis ikke umuligt, at nå at bruge dem på sig selv. Men hvis man vil bruge sin nyfundne, økonomiske uafhængighed til at hjælpe andre, er der rig mulighed for det.

Det er præcis, hvad en kvinde fra Helsingør har gjort. I 2015 vandt hun hele 315 millioner kroner i Eurojackpot. Det har ikke bare forandret hverdagen for kvinden og hendes familie, men for nylig brugte hun også noget af gevinsten på at redde økonomisk trængte Nordsjælland Fuglepark ved Esrum Sø, som var truet af lukning.

Det skriver Danske Spil A/S i en pressemeddelelse.

Overførte en kvart million fra gevinsten

Den 55-årige kvinde faldt over en artikel om fugleparkens uheldige situation i Helsingør Dagblad og tog kontakt til parkens ejer for at høre, hvad hun kunne gøre for at hjælpe. Efterfølgende overførte hun intet mindre end en kvart million kroner og sikrede dermed den fortsatte eksistens for Nordsjællands Fuglepark.

”Det glæder os altid gevaldigt her i Danske Spil, når en dansker vinder i et af vores lotterier. Og det er også glædeligt at se, når en af vores vindere bruger en del af sin gevinst til gavn for andre. Når man vinder en af de helt store beløb, åbner der sig mange nye muligheder, og det er altid spændende at se, hvordan en stor vinder vælger at gøre brug af de nye muligheder,” siger Malene Mølgaard, som er adm. direktør i Danske Lotteri Spil.

Tirsdag aften er der mulighed for at få endnu en dansk multimillionær i Eurojackpot.

Førstepræmiepuljen er vokset siden den 9. september, og den kommer derfor helt op på 746 mio. kr. Med en sådan astronomisk gevinst ville man kunne redde hele 1.724 fugleparker i samme situation som Nordsjællands Fuglepark og stadig have 315 mio. kr. tilbage til sig selv – svarende til det beløb, som den generøse kvinde fra Helsingør vandt i Eurojackpot for syv år siden.

Sidste frist for at deltage i lotteriet er klokken 19.00 tirsdag, og trækningen foregår lidt senere på aftenen, forventeligt med et resultat klokken 21.00.

Anbefalet til dig