Vanvidsbilist skal i retten med ny sag - denne gang skyld i dødsulykke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mens én sag om vanvidskørsel lå i behandling, satte gerningsmanden sig bag rettet igen. Denne gang resulterede det i dødsfald.

Mest læste i dag

En sag om vanvidskørsel har været i behandling af Retten i Horsens i flere måneder, hvor bilisten havde været til fare for sig selv og andre i trafikken. Det skriver Ekstra Bladet.

Den 5. september 2021 havde manden kørt over for rødt fem gange, kørt 220 km/t på motorvejen ved Hedensted, og blev registreret til at have kørt 130 km/t på Fredericiavej i Vejle - en mindre vej hvor fartgrænsen er 50 km/t.

Den nu 32-årig bilist fik beslaglagt sin bil, og blev løsladt. I november sidste år sendte Sydøstjyllands Politi et anklageskrift til Retten i Horsens, hvor der blev bedt om hasteberammelse af sagen.

Sagen nåede dog aldrig at blive sat i rettens kalender, og i mellemtiden har bilisten befundet sig bag rettet igen.

Den 27. august var manden igen bag rattet: endnu engang beruset og til fare for sig selv og andre - desværre førte hans vanvidskørsel denne gang til et dødsfald.

På Storebæltsbroen kørte manden op bag i en bil ved betalingsanlægget. I den påkørte bil sad en 61-årig kvinde fra Randers, der få dage efter døde af sine kvæstelser.

“Det er så trist. Det er en af de sager, jeg kan få ondt i maven over” udtaler Trine Poulsen, retspræsident i Retten i Horsens. Hun kommenterer også på domstolenes lange ventetider.

“Jeg havde en aftale om foretræde for Folketingets Retsudvalg i efteråret, og her ville jeg have taget sagen med for at vise politikerne, at det har en konsekvens, at vi ikke kan følge med. Og her har det så haft den yderste konsekvens”.

Anbefalet til dig