Vanvittigt: Bryder coronalov syv gange på en måned

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
En mandlig tigger, der nu kendes som Storbritanniens største coronaforbryder, har brudt coronaloven syv gange på en måned.

Mest læste i dag

Ved en domstol kom det frem, at den 22-årige Ross McFarlane er blevet stoppet og udspurgt af politiet hele syv gange mellem tirsdag, 7. april og søndag 10. maj.

Det skriver Mirror.co.uk

Han blev taget i at bryde regler ved at være udendørs uden en legitim grund og har derudover brudt retningslinjer for social afstand ved at henvende sig til mennesker og kræve penge.

Dundee Sheriff Court fik at vide, at McFarlane har fået fire faste sanktioner og arresteret ved to andre lejligheder.

Indrømmer brud på loven

Han indrømmede at have brudt coronavirus-reglerne søndag 10. maj i Florence Place, Perth.

Politibetjent Jill Drummond sagde: ”Den tiltalte havde fået fire bøder for manglende overholdelse af coronavirusbegrænsninger i henhold til reglerne mellem 7. og 13. april.”

 

 

Han er dog også blevet arresteret derudover:

”Han er blevet arresteret ved to separate lejligheder den 1. og 2. maj. Den tiltalte har fået gentagne gange lejlighed til at overholde forordningen, har ikke taget advarslen og politiets instruktioner til sig.” fortæller Drummond

Tiggede udenfor Aldi

"Kl. 11.30 søndag 10. maj var en officer på patrulje, da han spotterede den beskyldte tigger uden for Aldi på Inveralmond ejendom. Den tiltalte var ikke i stand til at give en rimelig undskyldning for, hvorfor han var udenfor. Officeren forklarede, hvorfor det var vigtigt at forblive i sit hjem og kun komme ud af reglerne. Han blev instrueret om at vende hjem." Fortalte hun

Omkring en time senere var den gal igen, da McFarlane blev set mens han vandrede rundt i Perths gader.

”Officerer så den tiltalte, der gik mellem parkerede biler i modsat retning fra hans hjemmeadresse, endnu engang var han ikke i stand til at komme med en forklaring på hvad han lavede udenfor,” sagde hun.

Advokat mener at 10 dages varetægtsfængsling er nok

McFarlane fortalte politiet: "Jeg har kun været ude i to timer." Han blev arresteret og nægtede oprindeligt sigtelsen mandag den 11. maj.

På det tidspunkt sagde betjenten Lisa Marshall: "Det er Politiets holdning, at den tiltaltes adfærd fortsat udgør en betydelig risiko for offentligheden som helhed. Den tiltalte bryder konstant Covid 19-regler for at tigge. Der er ingen grund til, at han skulle stoppe."

Advokat David Holmes, der var forsvarer for Mcfarlane sagde, at Mcfarlane havde tilbragt ti dage i forvaring på grund af en sigtelse, der ikke havde en fængselsstraf som straf.

”Han har været varetægtsfængslet og er blevet behandlet godt og har det meget bedre end han havde den 11. maj. Jeg vil opfordre retten til at tage den opfattelse, at der allerede er blevet pålagt ham en tilstrækkelig straf." Sagde David Holmes.

Slipper udenom fængselstraf

Sheriff Alison Mackay gik med til det, men advarede McFarlane om, at hvis han brød nedlukningsreglerne igen, ville han være sikker på at ende tilbage bag tremmer.

 

 

Hun sagde: "Det virker til, at du syntes, at disse regler ikke gælder for dig. Jeg stoler på, at den tid, du har brugt i varetægt, har bragt fået dig på andre tanker. Eftersom du har brudt reglerne så ofte, kan du godt regne med, at hvis du igen bliver arresteret, vil du blive sendt bag tremmer.

McFarlane har tidligere været kendt skyldig i at købe alkohol til et 12-årigt barn og forsøge at flygte fra dokken ved Perth Sheriff Court.

Anbefalet til dig