Var du her? Så er en coronatest en god ide

07/12/2021

Julie Møller

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
“Vi har været i kontakt med smitteopsporingen, som opfordrer alle, også færdigvaccinerede eller tidligere smittede, til at blive testet hurtigst muligt."

Mest læste i dag

Torsdag den 2. december spillede det danske band Jung i Royal Arena. Efterfølgende er der blevet registreret smitte til koncerten, og det betyder, at alle gæster nu opfodres til at blive testet.

Det skriver Ekstra Bladet.

“Vi har været i kontakt med smitteopsporingen, som opfordrer alle, også færdigvaccinerede eller tidligere smittede, til at blive testet hurtigst muligt,” skriver booking-bureauet United Stage i en mail, der mandag er blevet sendt til koncert-gæsterne.

Gæsterne er blevet bedt om at blive testet på dag 4 og 6 dag efter koncerten, skriver musikmediet Gaffa. Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer til, at gæsterne får en antigentest, der også er kendt som lyntest.

Her bliver der lukket ned

Gæsterne til Jung-koncerten er ikke de eneste, der er i disse dage opfordres til at blive testet.

På Muldbjergskolen i Hjørring Kommune er 0.-5. klasseelever sendt hjem. Det er sket på baggrund af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Skolen er dog fortsat åben for almindelig undervisning for eleverne i 6. – 9. klasse.

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle skolens øvrige elever, personale og deres familier bliver testet mindst én gang i løbet af nedlukningen, som er gældende i 7 dage fra den 7. december 2021 til den 13. december 2021, begge dage inklusive. Medmindre Styrelsen for Patientsikkerhed inden da ophæver påbuddet eller fastsætter et nyt påbud, oplyser Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

Påbuddet er sendt til Hjørring Kommune mandag, og heri fremgår det, at der i går var registreret 127 smittede elever og 9 smittede ansatte på skolen.

 

 

 

Anbefalet til dig