Var ikke spændt fast - Hangglider kæmpede i mere end 2 minutter for ikke at give slip

27/11/2018

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
En amerikaner måtte i oktober kæmpe for livet, da hans pilot havde glemt at spænde ham fast i en hangglider. Chris Gurky har nu udgivet videoen fra den vanvittige flyvetur.

Mest læste i dag

Når man begiver sig ud i vilde adrenalinfyldte oplevelser, hvor man kaster sig ud fra mange højdemeter, så må det være det værste mareridt for enhver person, hvis man lige glemmer at spænde sig fast. Et bungyjump hvor man ikke er spændt fast i elastikken, vil typisk have dødelige konsekvenser, og det samme vil være tilfældet, hvis man hopper ud af et fly uden at have en faldskærm med sig.

Det er også utrolig risikabelt at flyve med en hangglider, hvis ikke man får spændt sig fast, men det var alligevel, hvad der skete for en amerikaner der var på ferie i Schweiz. Amerikaneren skulle ud på sin første hangglider-tur, hvor han sammen med en pilot skulle flyve rundt over det flotte landskab.

Turen endte dog med at blive en nærdødsoplevelse for Chris Gursky, da han efter take-off finder ud af, at piloten har glemt at spænde ham fast. Det resulterer i en utrolig nervepirrende situation, hvor Gursky skal hænge på for sit liv, som var det en Hollywood-actionfilm.

Hele seancen blev filmet, og Chris Gursky har lagt det ud på Youtube. Den skræmmende video er samtidig også underholdende, da Chris Gursky i løbet af videoen skriver nogle underholdende kommentarer omkring hans tanker i situationen.

Se videoen her:

Landingen krævede operation

Den dramatiske tur havde heldigvis en lykkelig slutning for Chris Gursky, da efter 2 minutter og 14 sekunder i luften var tæt nok på jorden til, at han kunne give slip. Det var dog med rigtig høj fart, og langt fra den optimale landing, så det kostede et brud i det højre håndled.

Chris Gurky lagde dette billede ud, hvor han samtidig forklarede om sin oplevelse.

”Selvom piloten lavede en kritisk fejl i begyndelsen, ved ikke at spænde mig fast til glideren, så gjorde han alt hvad han kunne, for at få mig ned på jorden så hurtigt som muligt, mens han både holdt fast i mig og styrede glideren med en hånd”, fortæller Gursky, der ikke har mistet modet på at prøve en ny tur.

”Jeg vil gerne hangglide igen, nu hvor jeg ikke nød min første tur,”

Hændelsen der fandt sted den 13. oktober er en god lærestreg og en glimrende opfordring til andre. Husk at tjek en ekstra gang, om du er spændt fast, før du kaster dig ud i vanvittige højder.

 

Anbefalet til dig