Veganere går til angreb: Hærger Vesterbro-slagter

10/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Den københavnske slagter har endnu engang fået uønsket besøg af plante-elskende borgere

Mest læste i dag

På Vesterbro i Indre København finder man slagterbutikken WagyuPusher, stiftet og drevet af Christian Jørgsholm og hans to brødre, Thomas og Jacob.

Brødrenes butik har haft stor succes, og ikke kun inde i biksen. WagyuPusher har også en stor følgerskare på de sociale medier. 

Her følger 23.000 brugere med på butikkens TikTok-profil, samtidig med næsten 13.000 interesserede følgere på Instagram.

Men blandt de mange interesserede og glade kunder, findes der desværre også dem der ikke støtter op om brødrenes populære marked.

For fjerde gang i år har Christian nemlig mødt ind på arbejde, til synet af protesterende veganere, der har hærget deres butik, skriver Ekstra Bladet.

Ejeren og indehaveren er nemlig atter engang mødt ind på arbejde, for at kunne finde et stort kvadratisk klistermærke med teksten “BEFRI JORDEN - LAD DYRENE LEVE” hængende på butiksruden.

Det demonstrerende klistermærke stammer fra aktivistgruppen Extinction Rebellion, der går ind for dyrevelfærd og miljø- og klimakatastrofer.

Og de gentagende hærværksscenarier går i dén grad Christian Jørgsholm på.

- Det er pisseirriterende. Klistermærkerne er ikke noget, vi bare lige kan få af. De efterlader et kæmpe mærke, hvor de har siddet, og så skal vi stå med rensebenzin i flere timer for at få det fjernet, fortæller Christian Jørgsholm til Ekstra Bladet.

Ejeren finder det især frustrerende at det specielt er deres butik frem for konkurrerende slagtere på markedet.

WagyuPusher opfordrer nemlig deres følgere på sociale medier til at spise mindre kød, og i stedet fokusere på kvaliteten i produkterne.

- Fuld respekt for folk, der ikke spiser kød, men det der med at prøve at trække nogle budskaber ned over hovedet på andre, det synes vi er åndsvagt. Der er ingen grund til at lave sådan noget - det er jo i princippet hærværk, fortæller han.

Brødrene har endnu ikke politianmeldt hærværket, da de tvivler på om hvorvidt det vil blive taget seriøst.