Vejhjælpen forventer fredelig jul i trafikken - men én dag skiller sig ud

20/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Falck hjælper en bilist med at få gang i vognen igen. Foto: Falck
I det store hele ser juletrafikken ud til at blive en fredsommelig affære - lige pånær én dag.

Mest læste i dag

Snart er juledagene over os, og for mange er det ensbetydende med en tur ud på vejene for at nå frem til julemad og hygge hos familien. Derfor er der altid mange biler på vejene op til og efter jul. Det skaber som regel øget aktivitet og travlhed hos Falck, for flere biler på vejene betyder også oftere brug for starthjælp og bugsering.

Men i år falder julen på en tirsdag, og da mange holder en ekstra fridag mandag den 23., betyder det, at juletrafikken spreder sig mere ud. Det fortæller driftschefen for Falck, der bl.a. er en af dem, der rykker ud, når danskerne har behov for vejhjælp i juletiden og resten af året. 

"Mange danskere går på juleferie fra idag, og derfor forventer vi også en travl weekend, hvor folk rejser mellem landsdelene. Men fordi der er så mange dage, juletrafikken kan fordele sig på, så forventer vi også, at den øgede trafik og travlheden hos os bliver fordelt på flere dage," siger Falcks driftschef Gert Elgaard Larsen.

Hvor meget trafik, Falck oplever i juledagene, afhænger også i høj grad af vejret. Hvid jul giver som regel stor aktivitet hos Falck, men som vejrprognoserne ser ud nu, skulle vejret ikke komme til at skabe yderligere problemer for julebilisterne. Gert Elgaard Larsen påpeger alligevel, at selvom trafikken spreder sig ud, skal man stadig være opmærksom på øget trafik og risiko for kødannelser.

"Kør hjemmefra i god tid og vær opmærksom på trafikken. Lad være med at blive utålmodig, så hellere komme lidt for sent," er Gert Elgaard Larsens bedste råd.

Én dag skiller sig ud

Der er dog stadig en enkelt dag, hvor Falck forventer at skulle ud og hjælpe ekstra meget på vejene. Nemlig fredag den 27. december.

"Juleaften, juledag og 2. juledag oplever vi normalt et fald i aktiviteten i forhold til normale hverdage, men dagen efter 2. juledag, når butikkerne åbner igen, dér får vi travlt. På den dag sidste år begyndte kunderne at ringe ind igen, og så kom vi ud og køre - også markant mere end på en normal hverdag," siger Gert Elgaard Larsen.

Det er nemlig ikke kun mennesker, der er trætte efter julefrokosterne. Mange biler har stået helt stille i juledagene, og derfor er der mange, der har problemer med at komme i gang igen. Når hverdagen rammer, får Falck derfor travlt med både starthjælp og bugseringer.

Gode råd til julebilisterne

  • Kør hjemmefra i god tid.
  • Vær opmærksom på trafikken og risiko for kødannelser.
  • Tag det stille og roligt - lad være med at blive utålmodig.
  • Sørg for at have tæpper i bilen, så du kan holde varmen, hvis det er din bil, der får brug for hjælp.
  • Sørg for at have vand og noget spiseligt i bilen til hvis du ender i lang kø.
  • Undgå at få brug for starthjælp ved at få lavet et vintertjek på din bil og få målt batterikapaciteten. Man finder først ud af, at batteriet er slidt, når bilen ikke vil starte. Falck tilbyder at komme ud og måle batterikapacitet og kan også skifte batteriet hos kunden, hvis batteriet er ved at være slidt.
  • Prøvekør bilen, inden du virkelig skal bruge den. Så kommer du problemet i forkøbet, hvis du er uheldig og ikke kan få startet bilen.


 

Anbefalet til dig