Venstre freder Arne-pension: Stor sejr for lønmodtagerne

Af: Thea Andersen

|

20/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen freder nu Arne-pension, og det er en stor sejr for lønmodtagerne, mener 3F's formand Henning Overgaard.

Mest læste i dag

I 2020 blev der slået søm i aftalen om en ret til tidlig pension, og der kom en endelig aftale i hus til Arne og andre, der har været mange år på arbejdsmarkedet, oplyser 3F. Den såkaldte ”Arne-pension” blev lanceret af Socialdemokratiet, mens Venstre var blandt arkitekterne bag seniorpensionen.

Selv om Venstre ikke var med i aftalen, så har de nu meldt ud, at de ikke kommer til at gå til valg på at rulle Arne-pensionen tilbage.

Venstre vil nemlig frede Arne-pensionen.

Det skriver 3F i en pressemeddelelse, hvor 3F's formand Henning Overgaard kvitterer for udmeldingen.

"Jeg er glad for Venstres udmelding," siger Henning Overgaard, som fortsætter:

"Det er en stor sejr for lønmodtagerne, at de ikke skal frygte, at et af de største fremskridt i hele mit arbejdsliv bliver taget fra dem igen."

"Regeringen har kæmpet for at få vedtaget retten til tidlig pension. Den er retfærdig og ansvarlig overfor dem, der har haft flest år på arbejdsmarkedet. 

Det er dog ærgerligt, at der stadig er en mulig borgerlig statsministerkandidat, der vil tage tidlig pension fra arbejderne. Det vil vi fra 3F's side bekæmpe med næb og klør," fortæller 3F-formanden.

Han mener, at i takt med at pensionsalderen vil stige i fremtiden, så bør tidlig pension udvides.

Anbefalet til dig