Venstre og Søren Pape kritiserer sms-skandale: 'Det er noget svineri'

17/11/2021

Mathias Busekist

Foto: Pressefoto
Søren Pape Poulsen mener, at Mette Frederiksen må være bange for danskernes reaktion.

Mest læste i dag

Søren Pape Poulsen (K) kræver, at man hyrer teknikere fra private firmaer til at forsøge at genskabe de slettede sms'er fra minksagen. 

Det fortæller han i kølvandet af Justitsministeriets nyhed om, at det ikke har været muligt for politiet at genskabe de slettede sms'er fra perioden september-december 2020.

"Mette Frederiksen må godt nok være bange for danskernes reaktion, når regeringen tilbageholder central information om slettede sms’er til dagen efter valget," siger Konservatives formand Søren Pape Poulsen ifølge B.T., hvorefter han slår fast:

"Politiet er dygtige, men hvis der findes endnu dygtigere eksperter i private firmaer, så skal de også have mulighed for at genskabe sms’erne. Den her skandale skal vi gøre alt for at komme til bunds i.

For Radikale Venstres vedkommende har man dog ikke tænkt sig at drage en konsekvens, men i stedet vil man vente på at Minkkommissionen får færdiggjort sit arbejde.

Noget svineri

Morten Dahlin, Venstres formand for retsudvalget, er i samme båd.

Han kalder det "nærliggende at antage", at regeringen bevidst har gemt beskeden for at den ikke skulle ramme Socialdemokratiet i kommunalvalget.

"Det er noget svineri, at man ikke er gået ud med de oplysninger, da man fik dem, men har valgt at gemme dem. Og man kan jo bare spekulere i, om det skyldes, at oplysninger ikke skulle ud inden kommunalvalget," siger han.

Han understreger, at Venstre "ingen tillid" har til regeringen og statsministerens håndtering af sagen om de slettede sms'er.

Anbefalet til dig