Venter du på penge tilbage i skat? Denne dag kan du tjekke din årsopgørelse

22/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock
For mange er det dagen, der ventes med længsel. Andre frygter dagen. Den 9. marts kan du se, om du skal have penge tilbage eller betale noget tilbage.

Mest læste i dag

4,6 millioner borgere får adgang til Skattestyrelsens årsopgørelser den 9. marts. Det er dermed en af de største online begivenheder i løbet af året. Mange gange før har dagen været præget af lange ventetider på, at man kan tjekke sin årsopørelse, men efterhånden som systemerne bliver bedre, oplever færre og færre problemer ved online-skranken.

Skattestyrelsen har brugt januar og februar på at samle de sidste oplysninger ind, og den 9. marts kan der således åbnes for udregningerne. 

Hvis du skulle være en af de heldige personer, der skal have penge tilbage, så vil overskydende skat blive udbetalt fra 3. april. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelse.

"Vi regner også i år med stor interesse for at se årsopgørelsen, når vi åbner for den. De fleste er i første omgang interesseret i at se, om de bliver mødt af et rødt eller grønt tal på årsopgørelsen alt efter, om de skal betale restskat eller have penge tilbage," fortæller Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Der er brugt mere end 170 millioner forskellige oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra banker, arbejdsgivere, pensionsselskaber og andre.

"Vi har langt de fleste oplysninger og det er derfor normalt kun omkring 15 procent – eller 700.000 borgere, der skal ændre eller tilføje noget i deres årsopgørelse" fortæller Karoline Klaksvig.

I maj er der deadline for at rette årsopgørelse.

Skal du betale penge tilbage, er der deadline i maj for indbetaling af restskat. Ellers tilkommer der et procenttillæg til skattegælden. 

 

 

Anbefalet til dig