Vera frygter hundesnoren af særlig grund

31/05/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Dyrenes Beskyttelse
Der er desværre en særdeles god grund til, at hunden Vera var bange for hundesnoren.

Mest læste i dag

Den to år gamle hund Vera kom til Nordjyllands Internat efter en meget hård start på livet, fortæller Dyrenes Beskyttelse i et pressemeddelelse. Vera havde et langt ar ned ad ryggen, fordi hendes tidligere ejer havde slået hende med hundesnoren.

Da den to år gamle dogue de bordeaux-blanding Vera ankom til Dyrenes Beskyttelse internat i Nordjylland, virkede hun i første omgang som en glad og kærlig hund. Men det gik hurtigt op for internatet, at Vera havde nogle traumer med sig fra sit tidligere liv.

Vera havde boet flere forskellige steder i sit korte liv, og hendes hverdag har været turbulent og uden rutiner. I sit første hjem blev hun mishandlet, hvilket et langt ar ned ad hendes ryg vidner om.

"Veras første ejer har ikke behandlet hende godt. Hun er blevet slået, og der er blevet kastet ting efter hende, og hun har et langt ar på ryggen, som vi formoder må skyldes voldsomme slag med hundesnoren," fortæller Nicoline Kolind, souschef på Nordjyllands Internat, i pressemeddelelsen.

Sådan går det i dag

Heldigvis blev Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 kontaktet, og det viste sig, at det ikke var den ejer, der var registreret som hendes nuværende ejer, der havde mishandlet Vera. Det lykkedes derfor kredsformand Marianne Larsen at lave en aftale og få Vera overdraget, så hun kunne få et nyt og trygt hjem.

Selv om Vera var en glad og tillidsfuld hund, mens hun boede på Nordjyllands Internat, blev det alligevel hurtigt tydeligt, hvilke ubehagelige oplevelser hun havde med. Nicoline Kolind fortæller:

"Hun er jordens skønneste hund, utrolig mild og kærlig. Men finder man for eksempel snoren frem og holder den op, kryber hun sammen med det samme. Det samme gælder, hvis man tager hende i halsbåndet. Der er generelt flere ting, som vi opdager med tiden, hvor hun pludselig kryber sammen og bliver bange. Så hun er helt sikkert mærket af situationen, selv om hun stadig er glad og kærlig."

Vera boede på Nordjyllands Internat nogle uger, mens hun blev undersøgt og fik ro til at komme ovenpå igen. Vera skulle blandt andet lære, at hendes snor ikke betød, at hun fik tæsk, men derimod at hun skulle ud at have en dejlig gåtur. I dag har hun fået et nyt skønt og kærligt hjem, som har masser af ro og tid til at arbejde med hendes bagage og på den måde sikre hende et godt hundeliv.

 

Anbefalet til dig