Verdens ældste ægtepar fejrer 80 års bryllupsdag

17/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Den 22. december er en milepæl for verdens ældste ægtepar. På den dato har parret 80 års bryllupsdag.

Mest læste i dag

John og Charlotte Henderson har tilsammen en imponerende alder på i alt 211 år og 175 dage. Deres fælles historie er ligeledes imponerende og er en kærlighedshistorie, der bogstaveligt talt har stået tidens prøve.

Det aldrende ægtepar er verdens ældste nulevende par og nu kan de også snart fejre deres 80 års bryllupsdag. De er dog allerede blevet fejret af lokalsamfundet. Her hentede den 106-årige John den 105-årige Charlotte i en roadster fra 1920'erne. Det samme gjorde han på deres første date. 

Deres venner og familien var samlet for at fejre parret, der i november blev anerkendt af Guinness World Records som verdens ældste levende par. 

Et familiemedlem kunne fortælle til den lokale tv-station, at John og Charlotte "er et vidunderligt par og et eksempel på et meget lykkeligt par, de er glade for at være sammen med hinanden, rejse sammen og leve livet.”

Blev gift lige før starten af anden verdenskrig

John og Charlotte mødte på University of Texat i 1934 og blev gift i 1939. Få måneder før starten af anden verdenskrig.

Familie og venner har kun lovord til overs for parret, og siger at de er elskelige og venlige mennesker.

Selv siger John og Charlotte, at hemmeligheden bag et langt liv og ægteskab er at udvise mådeholdenhed og være hjertelig overfor sin ægtefælle. 

Parrets officielle bryllupsdag er den 22. december. Tillykke til det aldrende par. 

 

Anbefalet til dig