Verdens strengeste lockdown: Millioner af mennesker spærret inde

Af: Ida Hansson

|

30/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En million mennesker i et distrikt i Wuhan er blevet tvunget tilbage til 'verdens strengeste lockdown'.

Mest læste i dag

En million mennesker er blevet kastet ind i en lockdown med verdens mest alvorlige Covid-restriktioner, efter at virussen genopstod i et distrikt i Wuhan, Kina.

Borgere i Jiangxia-distriktet er blevet beordret til at følge tre dages 'midlertidig begrænsning' fra i forgårs (27. juli).

De nye restriktioner vil se, at beboere, der bor i fire berørte kvarterer, forventes ikke at forlade deres hjem overhovedet. Det skriver Daily Star.

Store forsamlinger er også blevet forbudt, og restauranter og underholdningssteder er blevet tvunget til at lukke, mens det meste af den offentlige transport er nede, og kirker forventes også at lukke.

Og på trods af den dramatiske beslutning ville vi her hjemme nok være chokerede over årsagen til nedlukningen - da den blev indført efter kun fire asymptomatiske tilfælde.

Kina følger en 'nul-Covid'-strategi, hvilket betyder, at selv ét tilfælde kan udløse en streng lockdown.

To af tilfældene blev fundet gennem test, udført regelmæssigt i byen, og to var tætte kontakter, rapporterer CNN.

Myndighederne erklærede, at deres mål var at 'yderligere reducere strømmen af ​​mennesker, sænke risikoen for krydsinfektion og opnå dynamisk nul-Covid på kortest mulig tid', hvilket betyder, at indbyggerne i mange byer i Kina ikke har oplevet luksusen af ​​afslappede restriktioner som andre lande har.

Faktisk viste optagelser, der blev frigivet i april, folk i Shanghai, der skreg ud af deres vinduer efter at have fået forbud mod at forlade deres huse i over en uge på grund af lokale restriktioner på det tidspunkt.

En anden oprørende video viste en Shanghainesisk læge, der blev forfulgt på gaden af ​​en vred person, der var rasende over de igangværende restriktioner i Kina.

Wuhan tiltrak mediernes opmærksomhed i slutningen af ​​2019 og begyndelsen af ​​2020, da virussen først dukkede op, som Covids fødested. Det var også den første by, der blev sat under en streng lockdown, hvilket banede vejen for, at copycat-regler blev sat i værk rundt om i verden.

Anbefalet til dig