Verdenskendt komiker død

Foto: Shutterstock

Komikeren, der var kendt i hele verden, er tirsdag afgået ved døden.

Den kendte komiker Mort Sahl afgik tirsdag ved døden i Mill Valley i Californien, bekræfter en nær ven til AP News. Han blev 94 år. Det skriver BBC.

Læs også

Forældre udskammes for at udeblive fra søns bryllup: Årsagen er rystende

Sahl var særligt kendt for sin politiske satire, der skabte ham en masse fans i 1950'erne, og han er sidenhen blevet krediteret som inspiration til moderne stand-up.

Efter hans død har et væld af komikere og producere hyldet den verdenskendte komiker, hvilket omfatter både Albert Brooks, Laraine Newman og Richard Lewis.

'This is Spinal Tap'- og 'The Simpsons'-stjernen Harry Shearer mener sågar, at det er Sahl, der har 'opfundet moderne amerikansk politisk satire'.

Sahl blev født i Montreal, men flyttede senere med sin familie til Los Angeles. Han fik for alvor gang i sin karriere i 1950'erne, og var bl.a. vært for den første Grammy Awards nogensinde i 1959, mens han var medvært ved Oscar-uddelingen samme år.

I 1960 var han at finde på forsiden af Time Magazine, ligesom han har medvirket i en lang række film. Flere gange var han også medvært på Johnny Carsons The Tonight Show på NBC. 

Han blev desuden kendt for altid at være iført en sweater og et par loafers, selvom andre komikere optrådte iført smoking på dette tidspunkt. 

Desuden satte han en ære i at lave sjov med alle sider til sine shows, og spurgte ofte sit publikum: "Er der nogen her, jeg ikke har fornærmet?"

Sahls modstand af Vietnamkrigen bragte ham flere fans i slutningen af 60'erne og starten af 70'erne. Desuden fortsatte han med at optræde gennem 80'erne, selv efter at have haft et slagtilfælde.

Læs også

Peter Ingemann siger stop: "Nogen kunne jo blive voldsomt kede af det"

Den kendte komiker nåede at blive gift og skilt fire gange i løbet af sit liv, og hans eneste søn gik bort i 1996. Derfor havde han ingen umiddelbare levende familiemedlemmer, da han gik bort tirsdag.