Verdensstjerne besøger Danmark: Advarer nu om trængsel og risiko for kødannelser

12/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
To dage med stadionkoncerter betyder også ekstra rejsetid for trafikanterne.

Mest læste i dag

Når tusindvis af danske og udenlandske Harry Styles-fans i weekenden sætter kurs mod Horsens for at se den britiske popstjerne i Nordstern Arena Horsens, så kommer man ikke udenom, at det vil kunne mærkes på vejene.

Der er både koncert lørdag 13. maj og søndag 14. maj, og det betyder to dage med trængsel og risiko for kødannelser i og omkring Horsens.

Alle trafikanter med et ærinde i Horsens eller på E45 Østjyske Motorvej omkring byen skal forberede sig på forlænget rejsetid. Trængslen vil formentlig melde sin ankomst allerede midt på eftermiddagen og forventes at vare til omkring midnat.

Stort vejarbejde på E45

Vejdirektoratet er i øjeblikket i gang med at forberede udbygningen af E45 Østjyske Motorvej, og i disse dage bliver der lagt ny asfalt på strækningen mellem til- og frakørsel 55 Horsens Nord og til- og frakørsel 54 Ejer Bavnehøj. Køresporene er smallere, og hastighedsgrænsen er sat ned til 80 km/t, hvilket i sig selv giver forlænget rejsetid og risiko for kødannelser.

Vejdirektoratet opfordrer både koncertgæster og øvrige trafikanter til at køre hjemmefra i god tid og følge Vejdirektoratets trafikråd på dagen. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Gode råd til trafikanter

For koncertgæster:

 • Kør i ekstra god tid, da trafikken vil være påvirket i tidsrummet fra kl. 15.00 til 01.00. Der er størst risiko for kødannelser mellem kl. 15.00 og 19.00 – og igen på vej ud af Horsens fra kl. 22.00 til 00.00.

 • Kommer du nordfra, skal du bruge frakørsel 55 Horsens N eller frakørsel 56b Horsens C.

 • Kommer du fra Aarhus, Odder eller Skanderborg, anbefaler Vejdirektoratet, at du benytter rute 433 Gl. Århusvej/Gammel Horsensvej.

 • Kommer du sydfra, skal du bruge frakørsel 57 Horsens S og frakørsel 56b Horsens C.

 • Forvent mindst 30 minutters ekstra rejsetid i Horsens by.

 • Slå din navigation fra, når du ankommer til Horsens, og når du skal hjem igen. Kør efter anvisningerne, og følg skiltningen på stedet.

 • Hvis du ikke allerede har reserveret en parkeringsplads, så opfordrer Vejdirektoratet til, at du bruger dem i midtbyen og ankommer til Horsens via frakørsel Horsens C og Horsens S. Det samme gælder på hjemrejsen.

 • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.

 • Hold dig orienteret og hør P4, mens du kører.

For øvrige trafikanter:

 • Forvent ekstra rejsetid og kødannelser på E45, hvor trafikken vil være påvirket i tidsrummet kl. 15.00-19.00 – og igen på vej ud af byen fra kl. 23.00 til 00.00.

 • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.

 • Hold dig orienteret og hør P4, mens du kører.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.