Verdensstjerne død

27/4/22 06:15

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Verdens stjernen er afgået ved døden.

Earth, Wind & Fire-saxofonisten Andrew Woolfolk er gået bort i en alder af 71 år.

Kunstneren døde i søndags, efter at han i seks år har kæmpet med sygdom. Det skrev bandets forsanger Philip Bailey på Instagram i går, tirsdag. Det skriverblandt andre DailyMail.

Musikeren var et af de oprindelige medlemmer af bandet og hjalp dem med at skabe nogle af 1970'ernes største hitsange, herunder September, Boogie Wonderland og Shining Star.

Foto: YouTube/Andrew Woolfolk

Foto: YouTube/Andrew Woolfolk

Earth, Wind & Fire har solgt over 90 millioner plader og regnes for et af de mest succesrige bands nogensinde.

"Jeg mødte ham i gymnasiet, og vi blev hurtigt venner og bandkammerater. Andrew Paul Woolfolk var hans navn. Vi mistede ham i dag. Så sjov, konkurrencedygtig, hurtig. Booski... vi ses på den anden side, min ven," skrev Bailey på Instagram. 

Woolfolk arbejdede også på hit sangene Reasons, Let's Groove, That's the Way of the World, Sing a Song, Fantasy og After the Love Has Gone.

I løbet af sin lange karriere samarbejdede Andrew også med kunstnerne Deniece Williams, Phil Collins og Stanley Turrentine.

I slutningen af ​​firserne tog Woolfolk en pause fra Earth, Wind & Fire, men sluttede sig så sammen med dem igen for at optræde og turnere efter 2000 skiftet.

Bandet blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2000.