Verdensstjernen Boy George kommer til Danmark

11/4/22 07:39

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kommer verdensstjernen til Danmark.

Den britiske multikunstner Boy George, er nok bedst kendt for sin utrolige karriere som forsanger i det ikoniske band, Culture Club. Op igennem 80’erne stod han og bandet bag nogen af de mest iørefaldende hits, men i løbet af de seneste år, har det britiske ikon vist nye sider af sit talent og kastet sig over billedkunsten med stor succes.

Boy George præsenterede første gang offentligheden for sin billedkunst i november 2019 ved en kritikerrost soloudstilling i Monaco og det er denne udstilling, der nu rejser rundt i verden stærkt forsinket af de sidste to års Covid restriktioner. Det oplyser Neumann Strategi & Kommunikation i en pressemeddelelse.

Den britiske multikunstner George O'Dowd, bedre kendt som BOY GEORGE, er født i 1961 og fik sit internationale gennembrud som forsanger og sangskriver i det ikoniske band Culture Club.

"Det er med stor glæde, at det er lykkedes os at overtale BOY GEORGE og hans kurator til at udstille i Galleri Oxholm i København. Jeg tilhører den generation, som selv er vokset op med lyden af Culture Club og med popmusikken som bagtæppe. Nu er det interessant, at BOY GEORGE træder i karakter som en iøjnefaldende dygtig og spændende billedkunster. Han rammer som person og med sin kunst på mange måder det der igennem de sidste 10 år, har været galleriets stil. Det larmende, skæve og grænsesøgende provokerende," siger gallerist Kim Jørgensen, Galleri Oxholm.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Han optrådte første gang i Top of the Pops med bandet i 1982 og blev omgående talk of town med sin karakteristiske profil. Culture Club var kult i næsten to årtier og markerede sig med syv britiske Top 10-singler, ni Top 10-singler i USA og ni Top 20-singler i Australien – herunder hits som "Karma Chameleon" og "Do You Really Want to Hurt Me" - og har solgt over 100 millioner singler og 50 millioner albums.

Den Grammy Award-vindende sanger har høstet stor anerkendelse fra en række af verdens førende musikmedier, bl.a. Rolling Stone og MTV, og har opnået stor international anerkendelse på tværs af alder, race, farve, tro, nationalitet og religion.

Soloudstillingen vil indbefatte malerier og serigrafier af en sprudlende og farvestrålende kunstner, hvis kunstneriske udtryk og farvebrug vækker indtryk, og som ikonets musik, transcenderer alder, race, hudfarve, nationalitet og religion.

Udstillingen BOY GEORGE ALIENS & ICONS kan opleves på Galleri Oxholm, Pile Alle 25 i København i perioden fra 30. april – 4. juni 2022.