Vestlige ledere frygter, at Putin planlægger et dødbringende angreb

29/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin frygtes at forberede et angreb inde i Ukraine eller et angreb mod Vesten, muligvis i form af maritime kommunikationskabler og cyberkrig

Mest læste i dag

Vestlige ledere forbereder sig på en massiv Kreml-eskalering i sin krig mod Ukraine, da amerikanske borgere straks bliver tilbagekaldt fra Rusland.

De frygter, at den russiske præsident Vladimir Putin forbereder sig på et angreb i Ukraine eller et angreb mod vestlige interesser såsom maritime kommunikationskabler og cyberkrig.

Spioner i Storbritannien og USA mener, at der er meget "troværdige efterretninger", som Putin forbereder sig på at eskalere for at forsøge at vende krigen til Ruslands fordel.

Den amerikanske ambassade i Moskva har advaret alle borgere om at forlade Rusland øjeblikkeligt på alle nødvendige måder og sagde, at dobbelt nationalitet ikke vil blive respekteret af Putins embedsmænd.

Der er frygt for, at dobbelte statsborgere fanget i Rusland kan blive trukket ind i krigen i Ukraine.

"Rusland kan nægte at anerkende amerikanske statsborgeres dobbelte statsborgerskab, nægte adgang til konsulær bistand, forhindre deres afrejse fra Rusland og værnepligtige dobbelte statsborgere til militærtjeneste," lyder det fra embedsmænd.

Putin har til hensigt at erobre alle fire omstridte regioner efter hans falske meningsmålinger i det østlige Ukraine, men er ved at løbe tør for militære muligheder i sin fejlslagne krig.

En frygt er et taktisk atomangreb vest for de fire regioner Kherson, Donetsk, Luhansk og Zaporizhzhia, der skaber en strålingsdød zone for at stoppe Ukraines modoffensiv.

Det er muligt, at Putin har brugt sin kontroversielle troppemobilisering af 300.000 dårligt trænede reservister som en distraktion for at narre vesten til at koncentrere sig om Ukraine.

Og de massive brud i Nord 1- og Nord 2-gasrørledningerne i Østersøen kan have været en større indikator for hans næste skridt for at forsøge at udnytte vestlig støtte til Kiev. Det skriver Mirror.

Kilder siger, at de to massive lækager nær Bornholm muligvis var resultatet af russisk spionage begået af Moskvas hemmelighedsfulde ubådsflåde.

Anbefalet til dig