Vi forelsker os hurtigere i vores kæledyr end i vores partner

24/09/2019

Christian Granhøj Skouboe

Menneskets kærlighedshormon udskilles hurtigere, når vi møder vores drømmehund end drømmepartner. Foto: Shutterstock
Logrende haler, blød pels og hundeøjne går lige i hjertet på os mennesker. Allerede inden for 30 minutter udskiller kroppen sit kærlighedshormon, når vi møder vores drømmehund. Tilsvarende kan det tage op til seks måneder at blive forelsket i en partner. Det viser en undersøgelse fra Agria Dyreforsikring.

Mest læste i dag

Nu er det bevist, at vi forelsker os langt hurtigere i søde hundehvalpe end i en potentiel partner.

En undersøgelse foretaget af Agria Dyreforsikring i England tager udgangspunkt i forholdet mellem kæledyrsejere og kæledyr. Flere end 2000 englændere deltog, og over halvdelen af hundeejerne i undersøgelsen (56 procent) svarer, at de følte sig forelskede inden for en halv time, da de mødte deres hund første gang. Fire ud af  ti tilkendegav sågar, at mødet med deres hund var kærlighed ved første blik.

Når det kommer til vores forhold til andre mennesker, fortæller respondenterne, at det kan tage op til seks måneder at vide, om de har fundet “den eneste ene”. Kun 16 procent svarer, at mødet med deres nuværende partner var kærlighed ved første blik. Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, siger om undersøgelsen:

“Det kommer ikke bag på mig, at respondenterne udtrykker så stor glæde ved deres hunde, da der ofte er tale om stærke relationer mellem hund og deres ejer. Hundene tager vores hjerter med storm, og mange oplever, at hunden giver bekræftelse og opmærksomhed i hverdagen.”

Det stærke bånd mellem hund og ejer fremgår tydeligt i undersøgelsen. Hele to tredjedele mener, at hunden er deres bedste ven, samtidigt med at 64 procent foretrækker at bruge tid med deres hund frem for mennesker. Derudover foretrækker en fjerdedel at dele sengen med hunden frem for deres partner.

 

Anbefalet til dig