"Vi har fået en opgave": Fortæller efter møde om genåbning

Nyheder
Foto: Shutterstock
Det afsløres nu, hvad der skete på mødet mellem regeringen og landets borgmestre.

Mest læste i dag

Nu er mødet mellem regeringen og landets borgmestre overstået. 

Det virtuelle møde, der gik i gang klokken 11, havde et altoverskyggende punkt på dagsordenen. En genåbning af landet, der har været lukket siden slutningen af sidste år. 

Nu har Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler, udtalt sig om, hvad der blev diskuteret på mødet. 

Han bekræfter, at der er en genåbning på vej. Det tegner dog til, at det bliver en begrænset genåbning, der vil finde sted. Der er altså formentlig ikke lagt op til, at alle de for nuværende gældende restriktioner lempes efter 28. februar. 

Får denne opgave

"Der er en forventning om, at der bliver en begrænset genåbning af samfundet - noget landsdækkende, noget regionalt - men vi har ikke fået en præcis viden om, hvad der kommer til at blive lukket op," fortæller borgmester Michael Ziegler (S) fra Høje-Taastrup. 

Et af de steder, hvor det ser ud til, at der bliver lempet er i grundskolen. Eleverne fra 0. til 4. klasse er allerede tilbage på skolebænken. Nu ser det ud til, at de snart kan få selskab af nogle af deres ældre kammerater. 

Det fortæller Ziegler. 

"Det bliver først meldt ud senere på ugen. Vi har dog fået til opgave at forberede os på at kunne lukke grundskolen op, hvor vi skal kunne teste personale og elever to gange om ugen," udtaler borgmester Michael Ziegler.  

 

Anbefalet til dig