Vi savner Tine Brylds stemme: I dag ville hun være blevet 80

18/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Tine Brylds stemme fyldte vores ungdom med gode råd. I dag ville hun være blevet 80. Foto: Pixabay.com
Radioprogrammet Tværs er legendarisk. Det samme blev Trine Bryld, der blev en hel generations lyttende og rådgivende forælder. Den man ringede til, når man havde ondt i sjælen og havde brug for et velmenende råd eller et vigtigt klaps i bagen.

Mest læste i dag

Læs Gitte Løkkegaards portræt af Trine Bryld på POV.INTERNATIONAL

Der findes ikke ret mange i Danmark, der voksede op i 70'erne, 80'erne eller 90'erne, som ikke kender Trine Brylds karakteristiske stemme. Radioprogrammet Tværs havde mange unge lyttere, og Trines måde at hjælpe unge teenagere med problemer, gjorde programmet til en stor succes. De unge kunne spejle sig selv i de mange problematikker, som blev taget op i programmerne og det blev aldrig ugebladsagtigt eller dumt. 

Det var i 1972, at Trine Bryld startede radioprogrammet, der viste sig at være endog meget levedygtigt. Udover Radioprogrammet var Trine Bryld også en flittig forfatter, der udgav små 20 bøger. De mest kendte bøger er nok trilogien om Liv og Alexander. 

Tine Bryld fik tre børn,  Esben (f. 1965), Lea (f. 1967) og Iben (f. 1977). De to ældste med sin første ægtemand historiker Claus Bryld. Den yngste med arkitekt Arne Gaardmand.

Tine Bryld døde i 2011 efter længere tids sygdom som følge af en hjerneblødning. 

I dag ville hun være fyldt 80 år. 

 

 

Anbefalet til dig