Videnskaben påstår: Mænd skal gøre det 21 gange om måneden

12/08/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Undersøgelser viser, at enhver fyr bogstaveligt talt bør, tage sit helbred i egne hænder.

Mest læste i dag

Mandlige onani vittigheder, giver altid anledning til gode grin i komedier. 

En ny undersøgelse har dog faktisk noget alvorligt, at sige om den typiske fyrs foretrukne brusebads-, toilet,- eller senge,-aktivitet. 

Hvis man onanerer ofte, kan det det reducere risikoen for prostatakræft markant. 

Nu kan man så tænke, hvad dækker ofte over? 

Ifølge forskning fra Harvard University, kan mænd, der har 21 eller flere orgasmer om måneden, reducere deres chancer for, at blive ramt af sygdommen med hele 33 procent.  

For at finde disse resultater, undersøgte forskere 31.925 mænd og sendte dem spørgeskemaer om, hvor ofte de gav sig selv lidt selvkærlighed i form af et par ryk i banditten.

Forskerne sporede derefter deltagerne i 18 år og registrerede hvilke mænd der udviklede prostatakræft i den periode.

Mændene blev undersøgt på tre forskellige tidspunkter: året før spørgeskemaet blev uddelt, i 20erne og igen i 40erne. 

Undersøgelsen konkluderede, at hyppigere onani var forbundet med lavere chancer for prostatakræft.

Dette er ikke den første undersøgelse, der finder ud af, at regelmæssige orgasmer kan hjælpe med, at holde tingene sunde dernede.

Det er dog første gang, at forskere nævner en egentlig solo-sex-kvote.

På trods af både denne undersøgelse og anden forskning, er eksperterne stadig ikke helt sikre på, hvorfor orgasmer er en nøgle til bedre helbred. 

Mange læger herunder Ian Kerner, som er både psykoterapeut og sexolog, mener at ejakulation kan skylle skadelige toksiner og bakterier, som ellers ville ophobe sig i prostata, ud. Det skriver Health.

Kerner påpeger dog, at onani ikke er den eneste måde, at gøre det på. Han siger: 

“Der er ikke forskel på, om ejakulationen sker via onani eller med en partner. Så det er også nyttigt at prioritere sex.” 

Udover, at kunne lave et såkaldt prostata skyl, siger Kerner også, at onani kommer med en helt masse fordele, såsom, at give en fyr chancen for, at opleve glæde og afslapning. 

Han siger: 

“Det er en mulighed for, at engagere sig i egenomsorg.” 

“Onani kan også være en sund distraktionsmekanisme og en naturlig måde at regulere angst på.” 

Selvfølgelig er det, at onanere minimum 21 gange om måneden, bestemt ikke måde, hvorpå man kan sikre sig at undgå prostatakræft. 

Kerner anbefaler også, at holde sig til en plantebaseret kost, der indeholder masser af fisk rig på omega-3 fedtsyrer og røde fødevarer som tomater, der er rige på lycopen, samt sojaprodukter der indeholder isoflavoner. 

Han anbefaler også, at blive tjekket regelmæssigt ved en læge, der omfatter en undersøgelse af prostata og så at dyrke masser af motion.

Anbefalet til dig