Video går viralt: Mand lagt i ligpose selv om han er i live

04/5/22 10:45

Ida Hansson

Foto: YouTube
Videon fra Shanghai viser en ældre mand blive ført til lighus - selv om han er i live.

En ældre beboer i Shanghai blev fejlagtigt erklæret død og ført til et lighus, i den Covid-ramte by, hvor millioner af mennesker forbliver under regeringshåndhævet lockdown.

Videooptagelsen viser det øjeblik, hvor flere arbejdere iklældt beskyttelsesudstyr indser, at manden stadig er i live. Optagelserne er siden gået viralt på kinesiske sociale medier, og har udløst rædsel og forargelse.

Videoen, der blev offentliggjort søndag, viser mandens hoved - en beboer på et plejehjem - dukke op fra den gule ligtaske, mens arbejderne løfter den fra et køretøj. Det skriver CNN.

Den person, der filmer videoen, tilsyneladende fra en nærliggende bygning, kan høres sige: "Plejehjemmet er sådan et rod. De sendte en levende person på en ligvogn og sagde, at de var døde. Bedemandspersonalet sagde, at de stadig bevægede sig .. Det er uansvarligt, virkelig uansvarligt."

På Kinas Twitter-lignende platform Weibo udtrykte mange, at en så alvorlig fejl ikke kunne være sket - især i Shanghai, som længe har været set som Kinas mest progressive og moderne by.

"Problemerne i Shanghai er fuldt ud afsløret denne gang," lød en kommentar om Weibo.

"Dette tæller som forsætligt drab," skrev en anden bruger.

Mange andre påpegede, at manden kunne være blevet begravet eller kremeret, hvis han ikke var blevet opdaget i live. "Regeringen er ligeglad ... hvad sker der i Shanghai?" kommenterede en tredje.

Distriktsregeringen reagerede på hændelsen mandag og sagde i en erklæring, at den ældre mand nu var i en stabil tilstand.
Tre embedsmænd er blevet fjernet fra distriktets civile bureau og sociale udviklingskontor, og lederen af ​​plejehjemmet er også blevet fjernet, siges der.

Myndighederne har også tilbagekaldt certificeringen af ​​en læge, der var involveret, og som nu er under undersøgelse, ifølge det statsdrevne Global Times.

Byen har kæmpet mod et udbrud af Covid-19-tilfælde siden begyndelsen af ​​marts, og har nu været under bydækkende lockdown siden den 31. marts. Det er blevet centrum for Kinas bredere udbrud, hvor kilder stiger, og nedlukningsforanstaltninger er blevet indført i adskillige byer.