Video hitter på nettet: Sådan klarer du syv almene rengøringsproblemer - nemt og hurtigt

29/03/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
En person har delt en video online, der knækker koden for simpel rengøring

Mest læste i dag

Vi kender det alle sammen: Amaturerne på badeværelset er hvide af kalk, vandet kommer ikke ordentligt ud af brusehovedet, fordi det er stoppet til, grillristene er ikke til at få rene, og ungerne har igen glemt at bruge bordskånere på træbordet, så nu er det fyldt med ringe. 

Almindelige rengøringsproblemer som de fleste voksne mennesker jævnligt oplever, men som de færreste har fundet en velfungerende løsning på.

Nu har en bruger på det sociale medie TikTok ved navn @creative_explained dog delt en video, hvor han giver sit bud på en løsning til syv udbredte rengøringsproblemer - og det ser ud til at virke. 

Videoen er også blevet delt mere end 60.000 gange, og folk i kommentarfeltet er vilde med hans tricks, som du kan læse herunder eller se i videoen nederst i artiklen.

Ringe på træ

Ifølge @creative_explained kan ringe på for eksempel er træsofabord let fjernes ved at lægge en fugtig klud over og så stryge kluden med et strygejern. Efter lidt tid er ringene angiveligt væk. 

Beskidt komfur

Vi har alle prøvet at lade en gryde koge over, hvorefter kogevandet bobler løs på den varme kogeplade og efterlader store plamager, som er nærmest umulige at fjerne, hvis ikke man gør det med det samme. 

Ifølge videoen kan det dog ordnes ved hjælp af lidt bagepulver og frisk citronsaft. Man skal således blot dække komfuret i bagepulver, tilføre frisk citronsaft og så skrubbe løs med en opvaskesvamp. 

Fedtede skærme

Et fedtet tv eller en beskidt computerskærm bliver ofte bare mere fedtet af at køre en fugtig klud over, da man tit bare skubber snavset rundt. 

I stedet foreslår videoen, at man gnubber skærmen med en våd tepose og tørrer efter med et tørt kaffefilter, hvilket angiveligt giver en skinnende ren skærm. 

Tilstoppet brusehoved

Der er ikke noget mere irriterende, end når et dejligt varmt bad ødelægges af, at vandet fra brusehovedet sprøjter til højre og venstre, fordi alle hullerne er totalt tilstoppede af kalk. 

Heldigvis kan det åbenbart løses ved at fylde en pose med eddike, binde posen rundt om brusehovedet, så det er dyppet i eddike og lade det sidde i en times tid. 

Tricket virker desuden også på vandhaner og lignende!

Afkalkning

I stil med det sidste trick, så kan eddike også bruges til at fjerne hvide kalkplamaget fra vandhaner, bruseamaturer og lignende. 

Ifølge videoen skal man bare dyppe noget køkkenrulle i eddike, lægge det på amaturet, som man vil afkalke, og lade det sidde lidt tid, og så er kalket lige til at tørre af. 

Kalk på brusekabiner af glas

Har man en eller anden form for glasvæg i forbindelse med sin bruser, så ved man også, at den er et 'let offer' for kalken på badeværelset og ofte bliver fyldt med hvide plamager. 

Dette kan heldigvis også løses forholdsvis simpelt, og videoen foreslår således, at man blot sprayer hele glasvæggen til med eddike, lader det sidde 10 minutter, kaster bagepulver på væggen og skrubber efter med en halv citron, som man har puttet salt på. 

Nu kan blandingen tørres af med en tør klud, og så har man angiveligt en skinnende ren glasvæg igen. 

Beskidte grillriste og bageplader

Vi har efterhånden lært det... Videoen foreslår af lave en blanding af frisk citronsaft, salt og eddike, som man smører på grillristen eller bagepladen. 

Så skal man lade det sidde i en times tid, og når tiden er gået, er det lige til at tørre af, og så har du en helt ren grillrist eller bageplade. 

Anbefalet til dig