Video: Kronprinsen og prins Christian træner med verdensstjerner

22/5/20 06:27

Christian Granhøj Skouboe

Prins Christian var ikke bange for at tage fat. Foto: Det Danske Kongehus / Youtube.com
Onsdag brugte kronprins Frederik og prins Christian sammen med nogle af Danmarks rigtigt store stjerner.

Under sloganet ”To the Stars” er det danske esportshold Astralis de seneste år blevet et internationalt storvindende hold med store resultater i computerspillet Counter Strike: Global Offensive.

For tiden rangerer holdet som verdens bedste, og onsdag i denne uge besøgte fik holdet et helt særligt besøg, da holdet havde træningsdag i København. Selvom de konkurrerer bag en skærm, er det nemlig ikke der, at alt deres træning foregår. For at reflekserne holdes skarpe og hovedet kan holdes koldt i kampens hedde, er der også en stor grad af fysisk- og mental træning på spillernes skema.

Sådan en dag havde de onsdag, men her fik de royalt besøg.

Prinsen træner med

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Prins Christian Astralis-holdet under deres træningsdag i København. Det fortæller Kongehuset i en pressemeddelelse, hvor hofet ligeledes deler en video, der viser prins Christian træne med esports-idolerne. 

Som nævnt så er den mentale og fysiske sundhed er afgørende for esportsatleter, når de i konkurrencer på et splitsekund skal tænke klart og analysere, kommunikere og reagere under pres. Derfor foregår meget af holdets forberedelse væk fra computerskærmene og i stedet sammen med fysiske trænere, sportspsykologer og diætister.

Under dagens besøg deltog Prins Christian i en række øvelser sammen med Astralis-spillerne Peter "dupreeh" Rasmussen og Jakob "JUGi" Hansen. Her blev der gennemgået eksempler på øvelser, man som esportsatlet kan bruge for at præstere bedre, når man sidder i kampe, der kan vare fra én til syv timer.

Besøg hos det danske esportshold Astralis