Vidste du det? Du spiser cirka et halvt kilo insekter om året

Nyheder
De er nok heldigvis ikke så store de insekter, som du dagligt indtager gennem dine måltider. Foto: Shutterstock.
Det er blevet vældigt populært at spise larver og insekter. De kan både fås i snack-udgaven eller som for eksempel ”bøffer” i burgeren. Men faktisk spiser du hvert år omkring et halvt til et helt kilo insekter uden at vide det.

Mest læste i dag

Mange går uden om de ellers så populære larver og insekter, når de tilbydes som snack, men du kan faktisk næsten ikke undgå dem, og hvert år indtager mange insekter.

Kommer gennem grøntsager

Det er blandt andet bladlus, maddiker og laver, som du hvert år indtager i store mængder. Bladlus findes for eksempel i spinat og larver kommer i de frosne bær.

Ifølge Illustreret Videnskab indtager vi hvert år mellem 0,5 og 1 kg insekter – insekter som findes i vores fødevarer, så det bliver svært at undgå.

Insekterne skulle dog ikke være sundhedsskadelige – ja faktisk skulle de være helt sunde for dig.  

Gode for mennesker

Fluelarver, bladlus, larver, mider og frynsevinger kan sidde på din mad uden at du opdager det. Faktisk er det værst på de økologiske grøntsager, som ikke er sprøjtet.  bliver most til juice og ender i dit køleskab. Så faktisk er det sundere for dig at spise de små dyr, som du alligevel ikke kan se.

Og de er også ganske sunde. 1.900 insektarter er ikke bare spiselige, men også meget rige på proteiner og fyldt med sunde stoffer som zink, jern og A-vitamin. Dermed er de sunde for din krop.

Grænser for insekter

Der er dog grænser for, hvor mange insekter der må være i din mad. Men så længe det ikke er sundhedsfarligt, er der intet problem i at de er der. Der er lavet en liste for hvor stor insektværdi der må være i de enkelte fødevarer. For eksempel må der i 225 gram rosiner maksimum være 35 bananflueæg, mens der 100 gram frossen spinat må være 50 bladlus, mider eller frynsevinger.

Kigger man på appelsinjuice som mange nok drikker, så må der kun være en enkel maddike i 250 ml. Mens der i 50 gram stødt kanel må være 400 insektfragmenter. Spiser du 500 gram frosne hindbær kan du finde maksimum fire larver.

Så har du vist også fået dit daglige indtag af proteiner.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig