Vidste du dette? Sådan her skal du fremover opbevare dine kartofler, for at de ikke bliver grønne

Af: Kasper Rud

|

19/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du sparer både penge på kartofler, og kartoflerne forbliver gode.

Lige nu læser andre også

Den 19. august. Siger den dag dig noget? Måske ikke for den gennemsnitlige dansker, men alligevel er den væsentlig. Det er nemlig datoen for den nationale kartoffeldag.

Kartofler er en uundgåelig del af mange køkkener, og deres alsidighed gør dem til en favorit i hjemmet.

Mange står over for udfordringen med at holde kartofler friske længe nok til at bruge dem i deres foretrukne retter.

I anledning af netop den nationale kartoffeldag den 19. august, hvor denne elskede grøntsag fejres, er der gode råd til, hvordan du bedst opbevarer dine kartofler, så de holder sig friske og spiselige i længere tid.

Den vigtigste faktor i at opbevare kartofler korrekt, er ifølge Debra Hutt, en engelsk eksprt hos Wren Kitchens, at de befinder sig et køligt, tørt og mørkt sted. "Nøglen til at holde kartofler friske og sikre, at de holder, er at opbevare dem på et køligt, tørt og mørkt sted," forklarer Hutt. "Enhver udsættelse for varme, direkte sollys eller fugt vil få dem til at spire og til sidst ødelægges."

Det skriver Express.

Kartofler må ikke få lys, for så risikerer de at blive grønne. Dette skyldes fotosyntese, som fremmer produktionen af klorofyl og solanin. Det er en giftig forbindelse, der kan være skadelig i store mængder. Derfor er det vigtigt at beskytte kartoflerne mod lys, hvilket kan forhindre denne uønskede proces.

En almindelig fejl, som mange begår, er at opbevare kartofler i køleskabet. Selvom dette kan virke som en logisk løsning, advarer Hutt mod det: "Selvom der er nogen diskussion om, hvorvidt kartofler hører hjemme i køleskabet, er det ofte for koldt for dem og kan forvandle kartoflens stivelse til sukker, hvilket fører til misfarvning."

For optimal opbevaring anbefaler Hutt at holde kartofler i et spisekammer, helst i en mesh- eller hessianpose, så de kan ånde.

Det er også vigtigt at holde kartoflerne væk fra løg, da ethylengas fra løgene kan få kartoflerne til at fordærve hurtigere.

Med disse simple tips kan du forlænge dine kartoflers levetid og undgå madspild og derved også spare penge på indkøb.

Anbefalet til dig