Vigtig advarsel er udsendt: Omhandler dine MitID-oplysninger

Nyheder
Foto: PR
Foto: PR
Politiet har udsendt en advarsel.

Lige nu læser andre også

Politiet har udsendt en vigtig advarsel, og derfor er det nu tid til at spidse ører.

Via appen 'Mit digitale selvforsvar' har politiet udsendt en advarsel til danskerne, og det er ikke tilfældigt, at den er blevet skudt afsted netop nu.

Det er ikke unormalt at have lidt ekstra travlt i juletiden, og det forsøger svindlere at udnytte mest muligt. Politiet skriver i advarslen, at det nu er kommet dem for øre, at der er en særlig sms i omløb, som man skal være på vagt over for.

Den omtalte sms ser ud til at komme fra Borger.dk, og den opfordrer til, at man logger ind med sit MitID gennem et link, som også er sendt med i sms'en. Det skal man dog under ingen omstændigheder gøre, da det kan få alvorlige konsekvenser.

Politiet deler i advarslen et par gode råd til, hvordan man undgår at blive snydt i den travle tid.

Hele advarslen kan læses herunder.

"Mange af os har ekstra travlt med juleforberedelserne i disse dage – men lad ikke svindlerne udnytte julens trængsel og alarm til at stjæle dine MitID-oplysninger.

Politiet har modtaget anmeldelser om sms’er, hvori det fremgår, at modtageren skal skynde sig at udfylde eller opdatere sine personlige oplysninger. Via et link i sms’en ledes man videre til en falsk udgave af Borger.dk, hvor man bliver bedt om at logge ind med sit MitID.

Politiet opfordrer derfor til, at du kun logger ind på Borger.dk via den officielle Borger.dk-app eller ved selv at søge hjemmesiden frem.

Politiets gode råd:

  • Myndigheder anmoder ikke om dine betalingskortoplysninger, dit MitID eller andre log-in-informationer via e-mail eller sms.

  • Modtager du en falsk sms, skal du ikke reagere på denne. Slet blot sms’en.

  • Vær altid kritisk over for links i sms’er og mails. Sød altid selv hjemmesiden frem.

  • Tjek hjemmesidens adresse i browseren – ser den troværdig ud?"

Du kan se et eksempel på beskeden herunder.

Foto: Mit digitale selvforsvar

Anbefalet til dig