Vigtig besked til alle danskere: Hold øje med din netbank

Foto: Shutterstock

I dag ændres det og alle danskere vil derfor løbende få besked.

I dag bliver NemID til MitID - og det betyder at hele Danmark fra i dag, får nyt digitalt ID.

MitID skal styrke vores digitale sikkerhed og gøre os klar til fremtiden, lyder det i pressemeddelelsen fra Digitaliseringsstyrelsen. Allerede nu vil de første NemID-bruger få besked om, at de kan skifte til MitID. 

"e første NemID-brugere får besked i Digital Post og af deres bank om, at de nu kan få MitID. MitID skal bruges til alt det, vi er vant til at bruge NemID til, fx at logge på netbank, borger.dk og kommunikere med det offentlige. Med MitID styrkes sikkerheden, så det også i fremtiden vil være trygt at benytte sit digitale ID på nettet.

Læs også

Er trådt i kraft: Nu stiger prisen

”Med MitID styrker vi det digitale Danmark og sikrer, at vi fortsat kan færdes trygt på nettet med vores digitale ID. Nu begynder overgangen til MitID, hvor flere end fem millioner borgere over de kommende måneder skal begynde at tage det nye ID i brug – og det skal være en tryg oplevelse for alle. Derfor får alle NemID-brugere i disse dage et brev i Digital Post, hvor de får at vide, hvad de skal gøre for at få MitID, ligesom der vil være grundig information og hjælp at hente i overgangen til hele Danmarks nye digitale ID,” siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, der sammen med bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, udgør partnerskabet bag MitID. 

Er blevet testet siden juni

Siden juni er MitID blevet testet af flere tusinde testpersoner, der har været med til at sikre, at systemet er nemt og trygt at bruge fra start. Overgangen til MitID sker over en længere periode, blandt andet for at sikre, at alle der har brug for hjælp til skiftet kan få det.

De fleste får MitID via deres net- eller mobilbank, og alle NemID-brugere vil få besked, når det er deres tur til at tage det nye MitID i brug. Det gør de, når de logger ind i deres net- eller mobilbank. De, der ikke har netbank, får besked via Digital Post.

Med det nye MitID kan man logge på sin netbank og offentlige selvbetjeningsløsninger som eksempelvis skat.dk, borger.dk og sundhed.dk. I de kommende måneder vil en lang række organisationer og virksomheder blive koblet på løsningen, så man fremover kan bruge MitID til endnu flere private og offentlige tjenester på nettet.

Læs også

Peter Schmeichel: Alt gik galt, da jeg kørte hende ned

Da overgangen til MitID sker over en længere periode, vil der i en periode være steder og situationer, hvor man fortsat skal bruge sit NemID. Derfor skal man i overgangsperioden beholde sin NemID nøgleapp og sit nøglekort.

Sikkert at bruge – og hjælp at hente

"MitID er nemt og sikkert at bruge, og der er lagt vægt på at sikre en god overgang til det nye digitale ID, uanset brugernes digitale færdigheder. Bankerne står klar til at hjælpe deres kunder med at komme godt i gang med MitID, ligesom der er etableret en offentlig MitID Support. Endelig lancerer Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark i denne uge en landsdækkende kampagne for at få alle godt i gang med MitID," lyder det i pressemeddelelsen. 

Alle NemID-brugere får i løbet af de kommende måneder direkte besked via netbank, mobilbank eller Digital Post, når det er deres tur til at få MitID.