Vigtig besked til borgerne: Det sker onsdag

21/03/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Nyheder24.dk
Du vil muligvis kunne spotte sortuniformerede og bevæbnede betjente.

Mest læste i dag

Onsdag d. 23. marts og igen onsdag d. 30. marts vil du, hvis du færdes i det centrale Aalborg, kunne opleve lidt mere uniformeret politi og udrykningskøretøjer, end du er vant til. Men tag det blot roligt: Der er bare tale om øvelser.

Reaktionspatruljen fra Nordjyllands Politi træner nemlig færdighederne på disse datoer – og det sker i tidsrummet kl. 08.00 - 12.00.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Øvelserne foregår i Aalborg midtby, og det vil især være i området omkring Nordkraft beliggende på Østerbro 9, at borgene vil kunne møde politiet på øvelse. 

Gentager sig den 30. marts

Det fortæller lederen af reaktionspatruljen, politikommissær Lau Larsen, der i næste åndedrag tilføjer, at øvelserne hovedsageligt foregår indenfor, men at det naturligvis vil være muligt for forbipasserende borgere at møde sortuniformerede betjente i området omkring Nordkraft, mens øvelserne foregår.  

”Vores betjente vil bære hjelme, gule politimærker på deres uniformer og være bevæbnede – og man vil formentlig kunne høre anvendelse af løs ammunition, dog i et begrænset omfang. Jeg håber på borgernes forståelse for de mindre gener, som det eventuelt måtte give. Det er nødvendigt, at vi øver os for at holde færdighederne helt skarpe,” siger politikommissær Lau Larsen.

Der vil desuden kunne ses politikøretøjer i forbindelse med afviklingen af øvelserne, og der vil være opsat skilte med ”Politi Øvelse” omkring Nordkraft, ligesom køretøjerne vil være markeret med orange øvelsesskilte. 

Bemærk, at der er tale om to øvelser; først d. 23. marts og igen d. 30. marts. 

Anbefalet til dig