Vigtig meddelelse til boligejere: Særlig detalje får stor betydning for fremtidige udgifter

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Som boligejer er det dit eget ansvar.

Mest læste i dag

Som boligejer i Danmark har du pligt til at indberette en lang række oplysninger, som fx areal, beliggenhed, anvendelse og din boligs installationer.

Men der er også data, som kommunen indberetter – det gælder bl.a. lokalplaner, ejendomsvurderinger og energimærker. 

Sådan skriver Danske BOLIGadvokater i en pressemeddelelse.

”Indberetning til Bygnings- og Boligregistret (BBR) er boligejerens ansvar, så pilen peger på dig, når det handler om data om din bolig", siger Tina Bach, næstformand i Danske BOLIGadvokater, og fortsætter:

"Der er også oplysninger, som kommunen har pligt til at indberette, men ansvaret for, at de er korrekte, hænger stadig på dig som boligejer, og det kan få store konsekvenser, hvis kommunen ikke har styr på indberetningen."

Både sælger og køber har ansvarspligt

”Som boligejer har du ansvar for at forstå og håndtere alle data om din ejendom. Det inkluderer at holde dig opdateret om ændringer i lovgivningen, at forstå dine skatteforpligtelser og at være klar over dine rettigheder og forpligtelser i forbindelse med bolighandel. Skal du sælge din bolig, er det dit ansvar at indhente en ejendomsdatarapport til brug for udarbejdelse af købsaftalen,” forklarer Tina Bach.

Ejendomsdata bruges bl.a. til at fastsætte den officielle vurdering af ejendommen, hvilket har indflydelse på ejendomsskatter, og fastsættelse af forsikringspræmier.

Derfor har indberetningen af data afgørende betydning for de udgifter, du får til boligen i fremtiden. 

”Som boligkøber har data konsekvenser for din fremtidige økonomi. Derfor er det en god idé at få en certificeret boligadvokat til at gennemgå ejendomsdatarapporten, så du som køber kan få overblik over, hvad du skriver under på, og hvilke eventuelle udgifter du kan forvente,” slutter Tina Bach.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig